I Chicago

Flygresa nr. 2 idag var inte fullt lika festlig som den första. Dels så var det långtråkigt lång, och dels så var det jäkla skumpigt och hoppigt dom två sista timmarna så jag mådde som en påse skridskor på slutet. Fruktansvärt att må illa och sitta instängd i ett plan. Lider med alla som har det så jämt, usch! Men jag överlevde, och jag tog mig ur planet utan otrevliga överraskningar. Nu har jag fått i mig lite mat och fått hänga tillräckligt länge på fast mark för att jag ska må bra igen. Är redo för nästa och sista flygresan för idag. Snart är jag i Pittsburgh!

I London

Första flygningen gick bra, jag kom till London utan problem. Nu har jag hängt här ett tag och är nu på väg mot nästa flyg, det som enligt plan ska ta mig till Chicago. Blir intressant att se om jag kommer ha hungrat ihjäl innan jag kommit fram dock. Har ju glömt att säga till om glutenfri mat på planet, så vi får väl se vad som bjuds. Förhoppningsvis nåt jag kan äta utan att göra resten av resan mycket tråkig 8-)

Jag vill vara framme nu! Fast är på nåt sätt lite skönt att resa själv också. Ger en tid att bara vara.

På Arlanda

Har precis landat i gaten. Första etappen har gått bra. Jag kom till Arlanda i tid, det var inga problem att checka in väskan och jag tror jag har kommit ihåg allt det mest nödvändiga. Traditionsenligt har jag även köpt på mig lite skvaller nu också, men den får nog vänta till senare för jag har en känsla av att jag kommer somna så fort jag satt mig till rätta på planet.


Flygturen idag går via London och Chicago till Pittsburgh. Lång dag, lång resa, men oj så värt!

Min resa börjar nu!

Jag har väl sovit en sisådär 2,5-3 timmar. Det räcker väl. Undrar vad jag har glömt att packa eftersom jag utan problem kunde stänga resväskan, och jag har 1,5kg marginal (minus 2kg till som är grejer jag inte ska ha med hem) på viktgränsen. Här kan man stå och fundera på det..


Går inga tunnelbanor så här dags en vardag, så nu väntar jag på bussen. Står och oroar mig för att den inte kommer, men nu ser jag den. Underbart, nu åker jag!

Snart bär det av

På tisdag åker jag till USA och mitt älskade Pittsburgh. Det känns helt galet, jag har inte riktigt fattat det tror jag. Fixade hyrbil idag och har börjat packa lite smått. Måste kolla flygbussarna och sådär också. Lite resfeber börjar jag allt få faktiskt, men jag längtar ihjäl mig! Calla vill att jag ska komma till hennes skola nån dag och berätta om Sverige. Jag får prestationsångest! Vad ska jag berätta för ett gäng amerikanska ungar? Vad ska jag säga som dom tycker är intressant? Gah, ångest! Haha, men det där ska jag nog lösa :)

Har jobbat idag också, och vilket underbart väder det har varit! Det här snygga åket har jag jobbat med den här veckan:


Snygg va? Har åkt runt på Lidingö idag och delat ut matkassar till folk. Helt okej jobb att gå runt ute i solskenet och värmen och dela ut gratis mat till folk bara sådär. Underbart :)

Imorgon är jag ledig och jag har en fixarlista att beta av. Det ska bli helt fantastiskt väder dock, så jag får fixa det jag måste fixa illa kvickt så jag kan vara ute och njuta av solen sen. Packa får jag göra på typ måndag kväll eller nåt 8-)

Jobb och sol

Det var en lång dag igår. Rätt rolig, men väldigt lång. Började med ett möte på morgonen innan det var dags att hoppa in på ett event för Knut. Är ett event för Scan där vi ska sampla produkter från deras Rapsgris-sortiment. Började med att stå ute i det fantastiska vädret och packa samplingspåsar och sen åkte vi runt i Hammarby Sjöstad och i Sickla och bjöd folk på bacon :) En väldigt festlig produkt att sampla. Idag är det samma sak som gäller, och sen resten av veckan ska vi åka runt i villaområden och dela ut matkassar. Kul att göra folk glada, gratis är populärt :)

Börjat den här morgonen med att deklarera också. Dom där skattepengarna kommer verkligen ha ett hål att fylla när dom dyker upp. Dom kommer ofta väldigt passande :)

Frukostdags nu, är hungrig! Har kört glutenfritt nu sen i fredags, och min mage tackar mig redan.

Underbara soliga dagar

Jag har haft en riktigt bra påsk. Var en mysig påskafton hemma hos päronen med hela familjen. Solen sken och det var mat och mys. Tog ett långpass hemma igår förmiddags, och det gick väl sådär. Konditionen är verkligen inte problemet med löpningen nu, däremot är knäna ett orosmoment. Igår klarade dom 15 kilometer, dom sista fem släpade jag mig fram. Hur kommer det sig att dom funkar i Portugal men inte hemma? Skit också! Bara hålla tummarna för att dom håller i Pittsburgh.

Men men, efter löprundan fortsatte dagen superbra. Hängde i solen, käkade god mat och umgicks med superbt sällskap. Idag har jag också bara njutit av solen. Träffade Josse och vi tog med oss lite lunch och satte oss på Reimersholme och njöt av solen.


Där hängde vi i massa timmar. Så himla skönt! Nu sitter jag hemma i soffan efter att ha lagat matlådor och pysslat lite hemma. Imorgon ska det jobbas. Vet inte riktigt vad jag ska göra och hur min dag kommer se ut, men det visar sig :) En vecka kvar till det bär av mot USA nu också. Galet :)

Glad påsk!

Tant Jossan hänger inte med i tiden. Nu är det påsk! Det är vår (även om det är sjukt tråkit väder ute just idag) och snart är det maj. Herreguud! Jag fyller ju år snart för tusan! Och innan dess ska jag ha tagit mig runt ett maraton. Vad händer?
 
Idag är det 1års-kalas på schemat i alla fall. Jag ska åka hem till Petra och fira lilla Line. Sen åker jag hem till päronen efter det, för där vankas det påsklunch imorgon med hela familjen. Ska försöka mig på ett långpass löpning där hemma också innan jag åker hemåt. Blir nog kvar där till på söndag skulle jag tro. Då ska det ju bli superfint väder, så då kan det ju vara skönt att vara på landet.
 
Idag är det dessutom dags att ta tag i min jäkla mage som lever sitt eget liv. Efter en hel del googlande och ihopkopplande av olika symptom så ska göra ett försök och utesluta gluten ur kosten för att se om det kan hjälpa. Känns konstigt att bli "allergisk" mot nåt så här, men nu för tiden är det ju inte direkt ovanligt att folk äter glutenfritt, vare sig de är intoleranta eller inte, så det borde inte vara så svårt.
 
Nu ska jag gå ut en sväng och gå i det sjukt tråkiga påskvädret tänkte jag. Måste få lite frisk luft innan jag åker hemåt =)

Hemma igen. Igen..

Tillbaka i Sverige igen. Känns som var och varannan rubrik är Hemma igen =) Men jag gillar det. Omväxling förnöjer =) Dagarna sen jag kom hem har bara försvunnit, som vanligt. Har funderat lite på framtiden, vad jag vill göra och vad jag måste göra för att komma dit och lite så. Mycket att tänka på, men jag hoppas att jag lyckas få till nåt bra. Var på gymmet igår förmiddag också och körde ben, vilket jag får sota för idag. Eller jag fick egentligen sota för det redan igår kväll, på innebandyträningen. Jäklar var jobbigt det var! Men kul =)
 
Idag har jag tagit en promenad till Springtime-kontoret och lämnat lite papper från senaste veckan i Portugal. Är soligt och fint ute idag. Jag gillar solen =) Ska snart ner i cykelförrådet tänkte jag och försöka vårpreppa min cykel lite. Egentligen skulle jag nog behöva byta slangen på bakdäcket, men det får bli vid ett senare tillfälle. Nu tänker jag bara försöka få i så mycket luft så jag kan ta mig till och från jobbet ikväll =)

Bergspass

Idag har jag lyckats bra. Inte en enda bild från hela bergspasset. Illa! Det är så himla fint uppe i bergen nu. Det var fint sist jag var här också, men bara på dom här två veckorna sen jag var här sist har det blommat upp ännu mer och det är jättegrönt och fint längs vägarna där uppe. Idag blev det 22km för min del. Kändes bra nästan hela tiden faktiskt. Var en sväng på sista 6 km som mina ben vägde bly, men annars gick det rätt bra. Inga känningar i knäna alls faktiskt, och det är så himla skönt! Dock får jag väldigt ont i min jäklans trapezius på vänster sida. Måste spänna mig på nåt konstigt sätt, även fast jag försöker att tänka på det. Jaja, nånstans ska det väl göra ont kanske.
 
Var jättefint väder idag också, sol men lite svalare än de senaste dagarna. Solen gjorde nog sitt till ändå, för jag var helt slut efter löpningen. Inte i kroppen, men i huvudet. Somnade som ett barn påbussen på vägen hem, och nu har jag fått sysselsätta mig hela eftermiddagen för att hålla mig vaken =) Blir en tidig kväll för fröken ikväll tror jag bestämt. Sitter på Nox en sväng nu men ska bege mig mot kontoret snart och förbereda lite inför lördagens ankomst innan det är dags att öppna kontoret för kvällen.
 
Bara två dagar kvar här nere nu för den här gången. Känns alltid så himla konstigt att åka hem när man inte vet när man kommer tillbaka nästa gång. Men det behöver jag inte tänka på än, drygt två dagar kvar än så länge som sagt =)

Mitt i veckan

Sådär, nu är snart halva den här veckan i Portugallien klar. Veckan har hittills bjudit på fantastiskt väder, massa sol, glada människor och sköna träningspass. Idag har det dock varit lite svalare (som i sådär 24 grader istället för näramre 30) och molnigt, så idag har jag passat på att göra andra saker än att steka i solen. Vi var och käkade lunch på japanen idag, så det blev en långlunch där. Mätt som man alltid är efter det gick jag till Nox för att jobba lite ett tag. Pallrade mig ut på en löprunda sen för att försöka förbränna lite av lunchen =) Var jätteskönt väder att springa i, det har nästan varit för varmt tidigare i veckan.
 
I övrigt har det varit en bra vecka. Blev bjuden på middag på Nox igår. Dom hade gjort nån typisk portugisisk skaldjursgryta typ, var supergott =)
 
 
Så här starka var jag och Lisa efter ett intervallflex-pass ute i typ 28 graders värme =)
 
 
Här är det mitt i ett HIT-pass. Så sjukt jobbigt! Det var igår, och idag har jag en del träningsvärk kan jag lova.
 
Nu är det som vanligt jobb en timme, och sen har Evy föreläsning ikväll. Får se om jag går på den, jag har lyssnat på henne förut. Annars blir det nog en te på Nox och sen hem till sängen tror jag. Imorgon är det ju torsdag och resten av veckan brukar gå väldigt fort. Bergspass imorgon, Pricka Tiden och avslutningsmiddag på fredag, avresor och ankomster på lördag och sen åker jag hem tidigt på söndag morgon. Njut nu Jossan! =)
 
 

Varmt!

Min kropp är inte van vid den här värmen. Det är 29 grader och stekande sol, och jag mitt dumspån bestämde mig för att löpning var en bra aktivitet för dagen. Efter att ha legat och stekt på stranden i några timmar. 5 kilometer senare och jag är helt död. Det är varmt! Svettas nästan lika mycket som jag gjorde i min fina kattkostym förra veckan :) Men jag klagar inte, jag älskar det här! Sitter på balkongen hemma i lägenheten nu och eftersvettas och njuter av utsikten.


Inte ett moln på himlen.

Hade det ganska skönt på stranden efter lunch idag också.


Haft en rätt bra första dag tillbaka i mitt fina Portugal om jag får säga det själv. Nu ska jag snart hoppa in i duschen, och sen blir det nog en sväng förbi Nox innan jobbet ikväll.

Lugnet innan stormen

Ibland är det så himla skönt att vara själv. Har precis kommit till Arlanda och har hittat en tom bänk på ett lugnt ställe. Går förbi nån lite nu och då, hör lite skrammel från en restaurang, lite bakgrundsmusik. I övrigt är det stilla. Så himla skönt! Jag laddar upp lite extra nu innan det är dags att boarda och en vecka med ständig rörelse börjar. Båda sidorna har sina fördelar såklart.

Eftersom jag vaknade typ 7 imorse, när planen var sovmorgon, så kommer jag nog somna gott på planet. Det gör jag ju jämt i och för sig. Att resa är ju som att trycka på sovknappen på mig, jag somnar alltid. Men det är skönt, då går resan lite fortare.

En vecka till i mitt fantastiska Portugal väntar. Det kommer bli en bra vecka, det känner jag på mig :)

Borta bra men hemma bäst, eller?

Nu har jag varit hemma i en sisådär 40 timmar, och jag har några timmar till hemma i Sverige innan det bär av till Portugallien igen. Den här gången blir det en vecka bara, men det räcker nog ganska så bra faktiskt. Sen är jag ju hemma i drygt två veckor innan jag åker iväg igen. Wohoo! Tur att jag gillar att resa =)
 
Det ska bli sol och varmt i Portugallien, så jag ska njuta av det. Bättra på brännan, träna lite, umgås med härliga människor, och såklart jobba lite också =) Sangria och mumsig fisk på stranden lockar ju lite också faktiskt. Finns mycket bra med Portugal faktiskt. Ni borde åka dit!
 
Tänkte ta sovmorgon imorse, men det gick ju sådär. Vaknade strax efter 7 och då hade jag sovit klart tydligen. Har packat lite på morgonen nu, men behöver ju inte ta med mig så mycket ner den här gången. Jag har det mesta kvar där nere, vilket är skönt. Åker ner med en typ tom väska och kommer hem med en fullpackad =) Funderar på om jag skulle gå ut och ta en promenad nu kanske. Solen skiner ju och jag ska sitta still på ett plan massa timmar snart, så kroppen kommer nog tacka mig om den får röra lite på sig nu. Och jag har ju inget bättre för mig just nu egentligen, behöver inte åka hemifrån förrän strax efter 12. Perfa!

Hemma igen, en stund

Kom hem från ett par riktigt härliga dagar i Funäsdalen igår kväll. Vi har åkt skidor, jagats, sprungit upp och ner i barnbacken, busat och umgåtts. Vädret har varit jättehärligt och det har helt enkelt varit några riktigt sköna dagar.




Min nya fantastiska Citron tog mig hela vägen dit och hem utan några problem. Vilken bil! :)


Igår kväll blev det inte mycket gjort, var lite mör efter 6,5 timme i bilen. Packade upp och spenderade kvällen i soffan. Den här morgonen spenderas i tvättstugan. Det tvättas och packas om, för imorgon åker jag till Portugallien igen. En vecka bara den här gången, men det är ganska lagom :) Ska bli riktigt fint väder också så det ska bli skönt. Behöver bättra på brännan lite igen :P

I övrigt ska jag försöka mig på en löprunda idag, en sväng till arbetsförmedlingen och en promenad till ÖoB. Vilken fredag, haha!

Funäsdalen

Vilken dag! Det har varit helt fantastiskt väder idag och det har blivit massa med skidåkning. Jag och syrran var ute ett par timmar själva i förmiddags och åkte. Knappt nå folk i backarna och stekande sol. Underbart!


Efter lunch blev det Hugo-åkning. Jag har sprungit ett antal gånger upp och ner i barnbacken idag också så jag är rätt mör. Sprang och jagade Erik ett tag sen också, så löpträning får jag. I intervallform :)

Nya pärlan, Gula faran, tog mig hela vägen upp hit utan några konstigheter också. Fina bilen!


Jag är sugen på att göra den till ett jättetjejbil och sätta ögonfransar på det och klä den i vita prickar. Det vore väl snitsigt?

Nu är det stughäng och Fem myror är fler än fyra elefanter innan middagen. Sen bastu och dusch innan man tuppar av totalt :)

RSS 2.0