Hemma igen

Ja den där Petar kan man lita på. Är bra att hålla sig vän med folk med bil och pengar, och som är alldeles för snälla för att säga nej till att hämta en strandsatt Josefina uppe i bergen =) Med andra ord så är jag tillbaka i Pittan igen. En dag tidigare än planerat, vilket är rätt skönt. Får lite tid för mig själv innan familjen kommer tillbaka.

Har alltså spenderat dom senaste dagarna i stugan med massa snö och massa mat. Var thanksgiving i torsdags, och det blev pulkaåkning, snöskopromenader och tonvis av mat. Var riktigt trevligt faktiskt måste sägas. Calla frisknade till rätt fort efter läkarbesöket i onsdags och lite antibiotika, så det underlättade ju det hela. Har annars varit ett ar ganska lugna dagar. Dom har mest bestått av att äta, snöskopromenera och dega typ. Blev lite skidåkning idag faktiskt. Dom hade dock gratis skidåkning den här helgen, så det var sjuuuukt mycket folk och vansinniga köer. Blev bara ett par åk, men kul var det allt. Såg ut som jag vet inte vad dock. Har ju inga egna grejer med mig nu, så jag lånade mormorns gamla skidoverall, som iofs kan sägas vara på väg tillbaka igen, men inte fullt ut.. Ett par gamla mörkblåa tumvantar och Gustav Vasas gamla skidor. Men kul var det =)

Kom ju dock som sagt hem ikväll då. Blev en bio på det. Såg Four Christmases, vilket var en rolig film =)
Ska nog ta och sova lite nu dock. Sova ut ordentligt och njuta av lite tystnad innan gänget kommer tillbaka imorgon.

(Försökte ladda upp lite bilder, men det gick tydligen inte för sig idag. Försöker väl imorgon igen.)

Lugna gatan

Igår stog skridskoåkning på schemat. Jag och Calla åkte ner till Downtown och hyrde skridskor och for runt där på isen ett tag. Snöade hur mycket som helst hela dagen igår, men det var för varmt för att det skulle stanna på marken, så det var bara blött och trist. Men vi hade det trevligt =) Avslutade äventyret med varsin varm choklad på Starbucks innan vi åkte hem.

   


Igår kväll var det sen äntligen dags för konsert! Åkte och hämtade upp Lara och vi gav oss av. Var lite tidiga, så det blev ännu ett Starbucksbesök innan vi gick in. Var 5 miljarder förband, varav det sista var nåt av det sämsta jag hört, så det var lite långdraget. Den besvkelsen gick dock över så fort Plain White T's intog scenen. Wohoo, var huuuur bra som helst! För kort dock, men det får vi väl leva med. =D

 

    


Morgonen idag har varit seg. Calla är typ sjuk, så hon och Wendy är hos doktorn nu. Vet inte vad som händer när dom kommer tillbaka, jag antar att jag ska jobba lite. Åker till stugan efter lunch sen dock, för thanksgiving-firande. Ska vara där till på söndag egentligen, men jag hoppas på att någong vänlig själ kan komma och hämta mig tidigare så jag kan vara i Pittan under helgen. Jag åkr ju snart hem igen, så jag vill ju hinna hänga med alla innan det är tack och adjö igen. Vi fårväl se vad som händer med det. Men men, tror dom kom hem nu, så jag får väl ta och knata ner och se vad som händer.

Nu är det tack och hej

Fick middag till slut, och tur var väl det! Har inte hänt mycket sen dess. Måndagskvällar är annars något att se fram emot, med tanke på att det är Gossip Girl och One Tree Hill då, men den här måndagen är jääääättetråkig. Inget Gossip Girl, inget One Tree Hill, och ösregn ute.. Och ingen har bakat kladdkaka till mig... Kan det bli värre?? Jaja, jag får väl gå och lägga mig och läsa ett tag innan det är sovdags. Hoppas på bättre väder imorgon =)


Regnig måndag

Orkade faktiskt med en fika med Lara igår kväll, innan jag tuppade av.. Vi drack julte som var bra mot förkylningar och snackade skit, så det var trevligt =)

Idag har det varit full rulle. Calla har ingen skola den här veckan, så nu måste jag jobba hela dagarna.. =) Var på playdate med Laras ungar idag dock, så det var inte så ansträngande. Har dock regnat hela dagen, vilket är sjukt tråkigt när jag vet att det är snö och fint hemma.. Tog ungarna till frisören i eftermiddags också, och nu sitter jag och väntar på middag. Är hungrig som vanligt så här dags.... =)

Vill gå på bio ikväll, men det verkar inte som nån har tid med mig. Vi får väl se hur det blir med den saken.. =)

Nu kommer Jack uppspringande, så nu är det matdags.... =D

Halvdöd

Var ju kalaskväll igår. Var helt okej faktiskt. Hängde på Marios i South Side med Lara, och fick senare sällskap av Linn och två andra au pairer. Trängdes med en heeel del andra människor ett tag, tills vi till slut fick ett bord där vi satt och snackade resten av natten. Skulle på efterfest sen, men som vanligt så är efterfester sällan annat än meningslösa. Slog inte fel på denna heller, vi ghorde typ inte ett skit. Åkte runt och letade efter öppna matställen ett tag, och gav sen upp och åkte hem och kollade på film. Insåg efter en halvtimmes sömn att det nog var dags att åka hem, och så blev det. Sov väl typ mellan 7 och 10 imorse sen. Jag menar, så mycket mer sömn än så behöver man väl inte?!

 

Tog en tripp till Shady Grove i förmiddags sen för lite lunch. blev ju ditbjudna av en grabb som jobbar där som vi träffade igår kväll, så vad skulle man säga liksom? =) Lyckades få ihop ett trevligt gäng och åkte och käkade lunch och snackade skit. Matshoppade sen med Wendy, innan jag åkte hem och halvt som halvt avled i sängen. Sitter kvar här än. Väntar in middagen just nu, är huuungrig. Får se om jag orkar hänga med P efter det.. Lutar nog mest åt ett tidigt sänggående =)

Kalaskväll

Blev ju lite shopping me Lara idag. En ny kalasklänning till kvällens utgång, en kofta och en kjol till framtida utgångar =) Hittade dock inga varma sköna skor som jag ville ha, så jag hoppas jag kan hitta nåt i Hidden Valley eller Seven Springs nästa helg. Men men, käkade lunch på P.F Changs sen, en kinarestaurang med smarrig mat..

Har precis duschat nu. En dusch och lite nässpräy har just gjort mig till en ny människa =) Ska försöka att inte frysa ihjäl medan håret torkar lite, och sen ska här fixas och sminkas och piffas innan jag beger mig till Lara och festligheterna kan börja. Hoppas vi lyckas hitta nån trevlig taxichaufför ikväll som vill köra oss hela kvällen, annars kommer vi ju dö av köld om vi måste stå ute och vänta på en senare.. Men det är ett senare problem, som är enbart mitt fel. Jag raderade ju alla nummer till mina pålitliga taxichaufförer när jag åkte hem sist, för jag hade ju inte planerat att komma tillbaka. Får stå mitt kast nu, men vi ska nog överleva det ändå =)

Linn, det gick åt pipan. 3:e gången gillt, och nu var det inge roligt längre.. =) Men men, jag ska gå din kurs sen så får vi se om det blir nå bättre.. ;o)

Snorigt

Igår var det thanksgivingfirande på Jacks skola, så jag, Wendy och Calla spenderade hela dagen där. Dagen började med en diplomutdelning till duktiga studenter, och Jack fick ett för nästintill perfekta betyg. Han är så duktig så =)
Var sen full rulle och lek och grejer ett tag, innan det var dags för thanksgivinglunchen med turkey och mashed potatoes och hela baletten. Smarrigt och trevligt =)

                                                                        

På eftermiddagen sen åkte familjen iväg till stugan, och jag blev kvar här.  Åkte till Dowtown med Lara igår kväll för att kolla på all julpyntning. Var Light Up Night igår, vilken innebär att all julbelysning tänds och tomten är där och isrinken öppnas och en massa aktiviteter pågår överallt. Var dock sjukt kallt igår. Jag hade fyra tröjor, varav 2 fleecetröjor, och dubbla par byxor, mössa och vantar och frös ändå som en skit, så vi stog inte ut så länge utan åkte snart hem igen. Tog av oss ett par lager kläder och åkte och hämtade upp Linn, en ny svensk au pair här i närheten. Åkte sen till nån hemmafest nånstans, som någon Erik hade. Han är född här, men har en mamma från Sverige, så vi samlade lite svenskar där igår, vilket var trevligt =)



Skulle åka till Washington DC med Lara idag, men det har snöat ute, och eftersom jag helst inte åker med henne när det är barmark, så gör jag det absolut inte nu. Och försäkringen på bilen stog i hennes namn, så jag kan inte köra hennes bil heller =S Lite trist, men vi ska försöka hyra bil nån annan helg. Ska åka och köpa varma vinterskor idag istället. Ska ju till stugan nästa vecka, så man lär ju vara förberedd då. Blir kanske utgång sen ikväll, om vi pallar trotsa kylan! =)

Har gått och blivit förkyld nu också. Vaknade med superont i halsen igår morse, vilket gick över under dagen, och imorse vaknade jag av att jag inte kunde andas.. Men men, lite snor har inte dödat mig förut, så jag ska nog överleva den här omgången också =) Neej, nu måste jag äta frulle, sen ska jag hämta Lara för en tur till Waterfront..

Effektiv

Varför är kortspelet Kungen så himla beroendeframkallande? Jag skulle ju sova tidigt igår, men fastnade framför datorn och spelade kungen. Fruktansvärt! Dock övade jag ju låttexter samtidigt, så lite fick jag gjort =) Jag och Lara ska på konsert på tisdag. Plain White T's spelar på Diesel, så vi ska dit och hänga, wohoo! Kände ingen endast en av deras låtar dock, så därför har jag nu sett till att ladda hem dom två senaste albumen så jag kan öva lite inför tisdagen =)

Men men, har haft en rätt effektiv morgon denna snöiga torsdagsmorgon. Var upp imorse och fick iväg ungrna till skolan, och sen var det städdags. Började med att städa ungarnas lekrum i källaren, som typ inte hade någon tom golvyta innan jag satte klorna i det hela. Nu är det skinande rent =D Näst på tur var mitt eget rum, som såg ut som ett bombnedslag. Jag tyckte inte jag hade med mig så mycket kläder den här gången, men när alla kläder låg i en hög på golvet såg det rätt stökigt ut. Men nu är det rent och snyggt, och det är jag med.. Ren och snygg alltså =D Hade lite yogalektion efter städningen, och sen blev det en tur till solariet, och nu har jag precis kommit ur duschen.

Fick en ny kompis på solariet idag =) Hon som jobbar där är hur trevlig som helst, och hon tyckte jag var värd att komma ut och hänga lite med henne och hennes kompisar. Så nästa gång jag har tråkigt kan jag ringa hennes journummer =D

Nej, nu är jag hungrig. Måste äta nåt innan tösen ska hem från skolan! =)


Kväller

Lyckades med min taktik imorse. Eftersom löpkläderna redan var på kände jag mig tvungen att ge mig ut på en tur när jag lämnat Calla i skolan. Var lite kallt, men rätt skönt ändå. Känns alltid bra när man kommer in igen =)

Blev sen en vända till Shady Side för att försöka hitta lite varma tröjor. Är ju så jäklans kallt här, så jag måste uppdatera min vintergarderob lite. Längtar efter min nya, fina, varma vinterjacka som hänger hemma och väntar på mig. Men men, blev en kofta och två långärmade t-shirts att ha under.

Har inte hänt mycket sen dess. Ungarna kom hem och det har lekts lite, men dagarna går så himla fort nu när lilltjejen också är i skolan och Jack inte komme hem förrän 16 typ. Har precis pratat med Limpan också, vilket alltid är uppiggande. Skype är en trevlig uppfinning =) Klockan är nu kvart över åtta, och jag börjar ångra att jag inte gjort nåt ikväll. Har varit så seg, och det är kallt ute så jag har dragit mig för att gå ut. Men nu ååångrar jag mig.. Ska ju bara vara här i 4 veckor till, så jag måste liksom börja ta vara på tiden.. Men men, jag får jobba på det imorgon istället. Har nog inte ens bilen hemma nu, så mina valmöjligheter är rätt få. Blir väl till att borsta tänderna och krypa ner i sängen och läsa lite bok tills ögonen faller ihop av sig själva.

Längtar för övrigt helt vansinnigt till jul nu. Var ju flera år sedan jag hade en heeel jul hemma hos päronen. Julstöket börjar så fort jag kommer hem till Sverige igen. Då ska det bakas och pyntas och fixas =) Nyår ska också bli sjukt skoj faktiskt. Kan inte bli annat än skoj när man är på samma ställe som E och A. Saknar brudarna massor, ska bli sjukt skoj att ses igen. Och det där med nyårsfirande, det kan vi =D

Onsdag

Blev inte mycket gjort igår. Gick och solade till sist. Hoppades på att dom skulle öppna 10, men icke. Där skulle det sovas ut och inte öppnas förrän 11. En annan var ju där halv 11, så jag fick snällt fortsätta min promenad en halvtimme extra, men det har väl ingen dött av =)

Hämtade sen upp Calla igen, och åkte hem och stoppade henne i säng. Hade lite mer tid att hänga då. Blev en hel del datahäng måste erkännas =)

Åkte sen och hämtade upp Jack för att åka direkt till hans karate. Det ni! Pizzamiddag efter det, och sen hade Jack nåt slags test på karaten för att kunna komma upp i nästa nivå och få en ny färg på bältet.

Jag avlägsnade mig sen för att åka till waterfront och gå på bio. Blev Role Models denna gången, vilket var en mycket festlig film =D Fick även visa leg när man köpte biljetten, vilket jag aldrig gjort förut. Fick sen förklarat för mig att det var 18-års gräns på filmen, hahahaaa! Jaja, hellre att man ser ung ut =P

Dags för en ny dag nu dock. Har redan satt på mig löpkläderna, för jag SKA ut och springa när jag lämnat Calla i skolan, och det skulle aldrig hända om jag inte redan har kläderna på mig =) (Tveksamt om det sker nu också, iofs...)

Vardag igen

Hämtade upp familjen på flygplatsen igår kväll, så nu är allt tillbaka till det normala igen. På vägen hem stannade vi på samma redtaurang som vi åt på min allra första dag här. Familjen tog mig dit efter att ha hämtat mig på flygplatsen när jag kom hit förra året =)

Blev inte mycket gjort sen. Åt upp chokladbollarna till Gossip Girl och One Tree Hill igår kväll, och sen blev det sängen för min del.

Har precis skjutsat Calla till skolan, och ska nu ta och promenera till solariet för lite solterapi. Är kallt och snöigt här. Förra året hade vi ingen snö före jul, men men. Jag ska inte klaga, det är ganska fint =)

Löpning och chokladbollar

Trotsade snöandet och gav mig ut på en löptur till sist. Var inte så kallt ute faktiskt, dock lite irriterande med alla snöflingor som envisades med att landa i ögon, näsa och mun. Blä!

Men, som belöning blev det chokladbollsbak när jag kom hem. Tur att det fanns kvar av min Hemköp-kakao som jag fick hitskeppad förra gången =) Dom står nu på kylning i kylskåpet och ska snart avnjutas!

     

Så här såg det ut =) Mumma! Finns dock inte pärlsocker i det här landet, så jag fick använda vad jag hittade, vilket var grönt strössel! Dom ser rätt äckliga ut, men dom smakar prima kan jag lova =P

Snö + löpning = ???

Snöar ute.. Lägger sig dock inte på marken, vilket är lite tråkigt, men det är i alla fall vitt och fint i luften. Och kallt. Jag borde dock ge mig ut och springa, för jag har en väldigt sug efter chokladbollar, och då måste jag göra nåt först för att förtjäna dom =) Känns som en lång väg dit dock, med tanke på att jag fortfarande ligger nerbäddad i sängen, löpkläderna är 3 våningar ner i källaren och det snöar ute. DÅliga förutsättningar för en löprunda, men förhoppningsvis har jag nåt unns av självdiciplin i kroppen =D

Men men, det är väk nu eller aldrig! Kom igen!

Kväll på Maple Avenue

Blev en löptur imorse/formiddags ändå till slut. När jag väl kommit ut började det dock att snöa, vilket gjorde det hela lite jobbigt. Men som tur var ahde jag rutat mig för kyla, och när jag väl hade börjat springa kunde jag ju inte springa hem för lite snö. Nej tuffare än så är jag =D

Blev sen en dusch och en tripp till Barnes and Nobles med Lara, där vi läste skvallertidningar och drack kaffe/te =P
Satt inne i värmen och njöt av det fina snöfallet, tills vi insåg att vi till sist var tvungna att gå ut i det hela.

Avslutade sen kvällen med en tripp till våra businesskarlar från i fredags. Njöt lite av deras fancy lägenhet och glodde på en film tills det blev dags för hemgång. Och här är jag nu, sista kvällen för mig själv. imorgon kommer nämligen familjen hem igen. Ska hämta dom på flygplatsen nångång. Ska ta vara på den här natten först dock, och riktigt sova ut imorgon, eftersom jag inte sov så mycket förra natten, hrrrm... (11 timmar räcker ju ingen vart liksom)

God morgon världen!

Blev en lugn dag igår. Var sjukt trött efter fredagkvällen och mina 4 timmars sömn. Blev dock som sagt lite socialiserande med N. Kollade på film och hängde.. Kollade på Kung Fu Panda... Smart film =D

Blev inte mycket gjort när jag kom hem heller. Käkade lite mat, kollade på ett avsnitt av Boston Tea Party och somnade sen som ett litet barn runt halv tio. Så jag har väl sovit en 11-12 timmar inatt. Mycket välbehövligt =)
Ska väl dock försöka göra lite mer av den här dagen. Jag är sugen på att äta tacos och glo på football. Steelers spelar ikväll, så det vore ju trevligt. Vill ju egentligen ha biljett till matchen så jag kan se den live, men dom är ju så vansinnigt dyra. Måste jobba lite på kontakten min och se om man kan få några gratis.. =)

Neeej, kanske man borde gå upp och äta lite frulle. En löptur skulle vara på sin plats också, men vi får väl se hur det blir med det =) 


Trött!!!

Ja det blev ju en tur tillbaka till mallet sen igår. Dock kom Lara och sällskapade med mig, så det gick bra =) Fick ordning på skorna också, vilket var trevligt.

Hängde sen hemma hos mig och försökte göra några slags kvällsplaner, vilket gick lite sådär. Men till slut så kom vi till ett beslut, och det blev till att piffa till sig. Tog sen och åkte till Oakland och hängde med P och hans rumskompis. Dom två är stereotypen av riktiga töntar, men dom är roliga =) Blev sen en promenad till en bar i Oakland där vi hängde ett tag. Mycket konstigt folk där, men vi hade kul. Eller ganska i alla fall. Bestämde oss dock för att åka vidare till Shady Side och se vad som försegick där, och det var ju en bra idé. Var roligare och mer folk där, så vi hade rktigt skoj.

Hade träffat på några businessmen där på dansgolvet, så när dom stängde blev det lägenhetsvisning i Downtown med dom. Gaaaah, vilka lägenheter!! Grabben som körde hem hade bilhiss i sitt garage, hahaa =P Och lägenheten vi var i sen hade jag gärna bott i. Grabben hade 3 walk-in closets.. TRE! ! ! Varav en var en fylld med skor. Hade det varit tjejkläder och skor hade ni haft min drömlägenhet där =D

Kom till sist hem till Lara för lite välbehövd sömn där nångång inatt/morse. Är huuuur trött som helst nu, men jag ska väl försöka slänga mig in i duschen och åka och socialisera lite med N. Lara lämnar ju mig idag, så jag får liksom klara mig med whats left of the rest =)

Shopping!

Äntligen har det blivit lite av den saken; shoppingen! Känns bra.. Dock lite tomt i plånboken nu, men en utgång ikväll ska man väl ha råd med i alla fall. Annars kan jag ju lämna tillbaka det jag köpt, eftersom det är nya partyoutfits som kom hem med mig från mallet idag =)



Insåg dock att ett par av skorna var två vänsterskor!!! Gaaah! Karln i butiken kollade till och med på dom, ställde dom bredvid varandra och allt, och inte såg han nåt! Att man ska behöva gör allt här i världen för att saker och ting ska gå rätt till! Så det blir väl bara till att samla kraft, och slanga bensin från grannen, och åka tillbaka till mallet och byta. Dom ska allt få höra att dom lever!

Men för att gå till något roligare. Så här ser mina barn ut nu för tiden. Var dags för skolfoto, så dom är så söta så =D




För övrigt var filmen vi såg ingår inspelad i Pittsburgh, det ni =P

Ensam hemma

Ja så har man skjutsat iväg familjen nu då. För ett tag sen iofs, men har inte kommit hem förrän nu. Dom åker till Florida dom skitarna, medan en annan får nöja sig med solariet här hemma i Pittan. Men men, det funkar det med =)
Åkte direkt till Lara efter att ha lämnat av familjen, och vi styrde kosan mot Waterfront och deras eminenta biosalong. Insåg dock på vägen dit att vi var hungriga, så det blev ett besök på Paneras först, vilket satt fint. Hade sen ingen aning om vad vi ville se, men det fick dom stackarna som jobbade där hjälpa oss med. Blev en härlig tulle som hette Zack and Miri makes a porno. Vilket namn! Så Oskar, som svar på din fråga har jag tyärr inte hunnit fördjupa mig i vampyrernas och varulvarnas härlighet än, men det ligger och väntar på mig tills jag kommer hem =)


Den här filmen var dock mycket underhållande, vi skrattade en hel del. Ni kan ju själva se vilken högkvalitativ film det var.. Men jag och Lara hade en trevlig kväll. Jag har nu skjutsat hem henne, och ska avsluta mig kväll med tisdagens avsnitt av One Tree Hill, som jag var för trött för att kolla på då =)

Snart så

Känns precis som förr. Nu sitter jag här uppe på mitt rum och hänger på internet medan Calla sover. Internet funkerar just nu för tillfället här, så jag passar på =) Dagen har vart lugn, ungarna har varit i skolan och jag har hängt. Har gjort naglarna idag.. Superfina blev dom =P Måste ju passa på när det är så billigt. Ibland måste man rå om sig själv lite =P
Var ju tvungen att göra mig fin inför helgen. Familjen åker på semester ikväll, jag ska skjutsa dom till flygplatsen om nån timme. Sen har jag huset för mig själv ända till måndag kväll =) Om jag känne mig själv rätt så blir det väl en utgång eller två i helgen nu, och då måste man vara fin =)

Nej men, dags att göra peanutbutter-sandwiches till kidsen nu, för dom att ha på resan =) Så länge jag slipper äta dom är jag glad =D

Framme!

Ja jag har väl varit framme ett tag nu faktiskt, kom ju i söndags kväll. Men internetet i huset funkar typ inte alls, så det har varit lite svårt att uppdatera här.

Träffade ungarna i måndags, och dom blev överlyckliga! Var hur kul som helst att träffa familjen igen =) allt känns som vanligt, känns som jag aldrig åkt härifrån. Men jag har blivit väl mottagen, folk har kramats och sett glada ut =D

Ungarna är i skolan nu, så jag tog tillfället i akt och sitter nu och hänger på ett internetcafé och känner mig supernördig,
men vad ska man göra? =D

Har inte hänt så mycket enastående annars. Calla var ledig i måndags så vi passade på att ha playdate med Lara och hennes ungar. Superkul att se henne igen också =) Igår var Jack hemma från skolan, så vi hängde hela dagen. Gjorde baseball-tillbehör av kartong.. Var sådär lätt att spela med sen kan jag säga, men kul hade vi =P Träffade N en snabbis sen också, mycket trevligt =)

Kan tyvärr inte lägga ut några bilder nu, för kamerasladden ligger hemma.. =S Man kan inte komma ihåg allt.
Men jag ska jobba på det... Den som väntar på nåt gott.....

Tillägg

Kollade med customer service, men dom snåla typerna skulle ju ha pengar för att jag skulle få byta flight. Icke, sa jag. $50 kan man göra roligare saker för. Så jag får väl snällt hänga här i 4,5 timme till... Sova lite kanske, är sådääär pigg efter att ha gått upp 05.15 imorse.. Ojoj, prima =)

Åkte för övrigt med samma plan som Öz Nujan hit jag. Ballt va? Kändisstatusen är mycket hög =D

Whatever, hej hej Hairspray =D

Nästan framme

Sitter på Newark flygplats i New York nu, har nyss kommit hit. Faaan vad tråkigt det är att flyga till Usa. Men det här gången hade jag i alla fall egen skärm så jag kunde kolla på film. Fanns dock inte mycket bra att välja på, men det blev två filmer i alla fall. Och till min lycka kunde man även spela kungen på den där festliga skärmen, och det om något förgyllde ju min resa =D

Är planerat att jag ska åka vidare till Pittsburgh vid 18 ikväll, vilket är om typ 5 timmar, och det är rätt tråkigt. Ska föesöka leta på nån customers service och säga dom ett och annat. Går nämligen ett tidigare flyg till Pittan som jag hoppas det finns plats på. Men men, annars får jag väl stta här på den fina blåa heltäckningsmattan vid Gate 90 på Newark och glo på film. Har ju ändå Sunes sommar och Hairspray på datorn, så vem är jag att klaga? =)

Jaja, customers service, here I come!

Nu smäller det

Ingen återvändo, imorgon åker jag! Har till och med packat väskan klart.. Tror jag =) Har ju inte ens mycket packning med mig.. Räknar dock med att köpa en heeel del där, så jag måste ju ha lite vikt kvar på vägen dit =P

För övrigt är det lite tråkigt att vara otroligt oteknisk ibland. Vore ju kul att fåtill bloggen så den blir lite personlig, men hur dåå?? Kan inte hjälpa mig? Schyssta rååå? =D

Gjort mycket men inte fått nåt gjort

Morgonen bestod i att glo på serier. Måste kolla ikapp alla nu så jag är i fas med Usa. Blev Grey's Anatomy och One Tree Hill imorse.. Mycket trevligt,., =D Åkte sen till Uppsala, för att hänga typ. Växlade lite norska pengar till dollar och gick sen till brorsan och åt lite av hans lunch. Blev sen bjuden på lunch av Petra och hängde med henne ett tag. Klippte nääästan lugg idag, Petra fick dock andra, viktigare, kunder än mig, så det blev inget med det =)
Träffade sen på syrran, som köpte en jacka, innan vi åkte och handlade mat. Väldigt innehållsrik dag jag har haft idag. Inte blivit mycket mer gjort ikväll heller kan jag lova. Har ätit, ätit lite till, och käkade lite kladdkaka på det.

Åhhh, mycket intressant inlägg.. Kändes bra att skriva av sig bara, så ta det för vad det är =)

Torsdagsbekännelse

Väldigt pigg imorse när det var dags att gå upp..eller inte, men upp skulle man. Man måst ju sköta jobbet. Är rätt skönt med ett en-dag-i-veckan jobb så här ibland. Och det blir ju inte jobbigare av att jobbet består av att ta hand om två små charmtroll.



Nisse sov länge imorse, så det blev till att låna en bok ur kussens bokhylla och slå sig till ro i soffan. Blev dock full rulle så fort lillgrabben vaknade till liv.
Efter att ha hämtat Maja på dagis sen blev det chokladbollsbak. Delvis för att Maja tycker det är kul att baka, och delvis för att en annan var extremt sugen på just chokladbollar. Så varför inte slå två flugor i en smäll liksom? =)



Blev en smarrig superfika med Karin sen, och en massa skitsnack med mycket tillbakablickar, vilket alltid livar upp =)

Pittan here I come!

Nu är biljetten bokad! Åker tillbaka till Pittan 9 november, på söndag!! Kommer hem 15 december sen, så det blir en lagom liten semester innan jul. Köpa lite julklappar och grejer, prima =D

Längsta tågresan någonsin

Var ju så dags att ge sig av hemåt igår eftermiddag. Tog en sväng förbi Marika och släpade sen mitt pick och oack till stationen, där jag hittade mitt tåg. Satte mig på en prima plats och tänkte att nu är jag hemma om 6,5 timme, som planerat. Men icke, så lätt skulle det inte gå. Strax utanför Karlstad eller vart vi nu var någonstans, kör vi på någon/något, och blir stillastående. i drygt 3 timmar!!! FInns inte mycket att göra på ett tåg i 3 timmar! Ännu mindre finns det aktiviteter för en tågresa som slutade på strax under 10 timmar kan jag lova. Missade såklart mitt anslutande tåg som jag skulle ta i Hallsberg, för att komma hem till Enköping. Fick snällt följa med tåget jag satt på hela vägen till Stockholm, där vi blev utsläppta av vakterna, eftersom stationen hade stängt innan vi lyckades komma fram. SJ hade i alla fall bokat taxi till oss som skulle vidare, men eftersom det bara stog Enköping på min biljett så skulle jag inte få komma hela vägen hem först. Efter ett smärre utbrott på den stackars människan på SJs callcenter fick jag till slut komma hem i alla fall, drygt 5 timmar efter planerad hemkomst. Tur för mig att jag inte har ett jobb att gå till idag, med tanke på att klockan hade blivit typ kvart i fyra innan jag kom hem..

Men men, hemma är jag i alla fall, så nu är det bara att börja planera för nästa resa. Har blivit lite mycket åka fram och tillbaka nu ett tag, men ingen har väl dött av en liten resa tillbaka till kära gamla Pittan =)

Frukost ! ! !


Trist

Nu har jag sagt hejdå till brudarna. Känns hur tråkigt som helst, vi har haft riktigt skoj den här veckan. Men men, jag är snart tillbaka igen. Vi ses i januari! Förutom Petra dock, vilket är trist.. Fick ett så fint litet brev av henne imorse, så jag får väl ta och knåpa ihop ett till henne också innan jag ger mig av.
Karin och Matilda gick nyss till jobbet, så nu är jag alldeles alene. Men jag får i alla fall träffa Marika en sista gång innan jag åker. Ska förbi henne och köpa lite reskost innan tåget går.. Måste förbi Ica och köpa lite snask också, annars pallar man ju inte en tågresa på 6,5 timme.. =D Jag har dock nya Gossip Girl avsnittet, 3 avsnitt av Grey's Anatomy och Sunes Sommar på datorn =P Måste bara hitta en plats med uttag så är saken biff.

Myskväll

Blev en löptur till sist. Kallt, men väldigt behövligt. Har inte hänt så mycket annat ikväll, har mest suttit och hängt framför datorn. Snackat med palsen i Pittan och berättat att jag snart gör comeback =D
Har även varit ner och letat på förrådet och min resväska, så imorgon ska det packas. Borde ha börjat idag, men vem orkar det liksom? Får man välja mellan att dega i soffan och packa en massa kläder, är valet inte så svårt =)

Käkat 14 kilo popcorn och glott på Grey's Anatomy tills nu typ. är huuur trött som helst.. Men jag måste dock äta en liten apelsin innan jag somnar, den har jag längtat efter i flera timmar, men har inte orkat skala den =) Men, nu ska jag ta tjuren vid hornen och skala det där jäkla apelsinen, så jag kan sova snart!

Sista dagen, för den här gången

Har varit och köpt tågbiljett hem nu. Känns hur konstigt som helst, jag trivs ju toppen här. Känns så dumt att tacka nej till jobb och intervjuer också, men det känns ändå bra att jag vet att det finns jobb här, tills när jag kommer tillbaka. Nicolai ringde nyss, och jag fick ringa honom när jag kom tillbaka så skulle han fixa nåt åt mig =D

Vad ska jag göra nu då? Jag skulle ju på intervju idag, och sen skulle jag söka en massa fler jobb, men det är ju dumt nu ju. Borde väl kanske börja packa, men min resväska står nere i förrådet, och jag vet inte vart det är, så jag får snällt vänta till nån kommer hem =P

Kanske ska låna Petras hårddisk och glo på lite Entourage.. Det vore nåt.. Eller gå ut och springa.. Men det är kallt ute, rena rama vintern här i Oslo =)

Kort visit

Blev inte så långvarit här i Oslo, inte den här gånger i alla fall. Pratade med min familj i Usa igår, och nu har jag bestämt mig. Jag åker dit och stannar där till jul. Gaaah! Vet inte vad jag har gett mig in på, men man måste våga lite här i livet. Oslo står kvar när jag kommer hem, så hit kommer jag tillbaka i januari. Kommer sakna brudarna så himla mycket bara!! Och vårat kollektiv, vi som ahr det så koseligt! Men jag sparar tältsängen min i förrådet, så jag är rustad när jag kommer tillbaka =D
Jag hade vissa svårigheter med sömnen inatt, men till sist infann den sig. Vaknade dock astidigt imorse, men det är smällar man får ta. Jag menar, när min lilla 3-åring sa till sin mamma häromdagen att jag var världens bästa au pair, och att hon saknar mig, så måste man ju liksom ta chansen att åka tillbaka ett tag. Blir ju bara för några veckor, så jag är snart hemma igen. Åka till Usa och köpa billiga julklappar har väl ingen dött av? =D

Nej, ska ta och glo lite dåliga serier nu, och sen ska jag gå till stationen och köpa hemresan.

En vanlig söndagkväll på Bygdoy Allé 20

Tur att jag var ute och sprang imorse, har blivit en hel del ätande sen dess. Bror och Emmie kom hit och hämtade upp mig, sen gick vi över halva stan för att hitta nånstans att äta lunch. Allt är stängt i Oslo på söndagar, men tills slut så. BBlev en smarrig macka, och sen blev det muffins och te hemma hos mig innan dom gav sig av. Efter det har här inte hänt mycket. Förutom att jag halvt om halvt bestämt mig för att åka tillbaka till Usa nu veckorna fram till jul. Känns galet, men varför inte liksom? =) Åker förhoppningsvis tillbaka till Oslo efter nyår sen, med Angelica kanske till och med..
Kommer dock sakna brudarna här en massa, och vårat härliga kollektiv. Idag har vi nog slagit folkrekord i den här lilla lägenheten. Men vi trivs, det är mysigt =)



     

Söndag

Gårdagkvällen blev ju inte riktigt som planerad. Brudarna orkade inte kalasa, och när det stog klart var det lite sent för mig att åka själv, så J och A fick ha det skoj utan oss =) För min del blev det en prommis i ett iskallt Oslo, i partysmink och mjukisar, och ett litet samtal med min kära mor. Hängde sen framför datorn tills ögonen inte orkade hålla sig öppna längre.
Var blött i fönstret imorse igen, men det här gången hade jag förberett och lagt fullt med papper där, så jag slapp vakna i en blöt säng. Dock hade jag ju lagt min bok i fönstret, smart som jag var.. Men men, den torkar =)

Har precis varit ute och sprungit nu. Jag kände att jag var tvungen. Jag behövde få ut nåt av att jag inte gick på fest igår, och då är löpning bra, för det orkar man aldrig dagen efter =) Hade lite bättre koll på vart jag var idag, men när inte en gata är rak, och inte ett kvarter är fyrkantigt, så blir det lite svårt att hålla koll på var man är..

En dusch och lite frukost, och lite eld i baken på dom sovande brudarna, så ska nog den här dagen sätta igång snart också =)

Koseligt

Ännu en härlig middag vid bordet i vårat otroligt vacka, rymliga kök =D
Har inte blivit mycket gjort idag, vi har degat.. Glott på Entourage, tvättat, glott på film och degat ännu mer.



Har dock fixat våra norska kontantkort idag, så nu har jag nytt nummer.. +4745693528, ett prima nummer =)
Fick finbesök idag också. Bror och Emmie var förbi en snabbis och kollade läget, vilket var trevligt. Fick lite fler cv:n levererade också, så efter helgen kan jobbsökandet fortsätta =)

Tvättandet gick för övrigt rätt bra idag, tills nästa person skulle ha tvättstugan.. Våran tvätt hade inte hunnit torka då, men vi fick snällt bära upp tre maskiner tvätt och sprida ut den på tork i lägenheten. Jättehärligt!

   

Vad kan man förvänta sig av 5 brudar på 42 kvm? =P

Gaaah!

Vaknade imorse av att det var dyblött i min säng.. Började fundera på om min mun börjat överproducera saliv eller vad det var frågan om. Insåg efter en kort research att det kom från fönstren. Våran lägenhet har vissa problem med fukten, om man uttrycker sig milt. Vi måste typ ha ett fönster öppet dygnet runt, för att slippa vattendroppar och fukt på hela fönstrena, och för att handdukar och annat någonsin ska torka. Och så, imorse, rann det vatten från fönsterbrädan ner i min säng, oj så skönt! Måste nog ta oss en snack med Herr Landlord. Dock tror han att det bara bor 2 tjejer här, så vi lär packa ihop sängön innan han får komma hit. Jaja, shit happens. Nåt kanske borde fixas dock, innan hela lägenheten möglar, vilket vore sådär fräscht.

Jaja, nu ska vi ta och göra oss iordning och trava ner för att försöka få igång våra norska kontantkort. Vi har alla upptäckt att det går att skicka och ta emot sms, men ringa, det går absolut inte. Det uppstår vissa problem då, så nu ska här fixas och donas så vi får ordning på saker och ting =D

RSS 2.0