Fantastiskt roligt

Här och där dyker det upp festligheter som gör att man får väldigt svårt att hålla sig för skratt. Många festliga skyltar, översättningar, felskrivningar och annat finns det att roa sig med här. Dom här två hittade jag igår.
 
 
Det här ovanför är tänkt att vara engelska, tror jag. Hittades i roomservice-menyn på hotellet =)
 
 
Den här ovanför kan jag nog inte beskylla portugiserna för faktiskt, den får nog tyskarna ta på sig helt själva. Fantastiskt roligt dock! Det här fanns på menyn på restaurangen där vi käkade igår kväll. Och ja, jag hade väldigt svårt att hålla mig för skratt. Meeen, ett gott skratt förlänger ju livet. Efter min period här i Portugallien så tror jag att jag kommer att leva för evigt.

Matglad

Jag gillar mat. God mat och mycket mat. Tur att jag gillar att träna också, för annars hade jag sett ut som en köttbulle själv. Igår åt vi både lunch och middag ute. Victor har ett konstant tillstånd av tristess vad gäller maten här på hotellet, så det blir till att hitta andra ställen att äta på när han är här =) Käkade lunch hos Dominique på Nox. Satt ute i solen och hade det skönt. Dock får man liksom följa efter solen med stol och bord, för den flyttar sig rätt snabbt där, och i skuggan är det inte så himlans varmt än.
 
 
Middagen käkade vi på Vicius sen, och maten där är helt fantastisk. Så himla god!
 
 
Jag käkade lamm med getost och honung, som vanligt där.. =) Hur gott som helst! Vi satt där rätt länge, så det fanns till och med plats för lite efterrätt.
 
 
Den var också helt fantastisk! Smakade nästan som kladdkaka hemma =) Så ja, jag behöver ju inte svälta här nere i alla fall. Men igår körde jag i alla fall två träningspass också, så jag gjorde av med en del energi också. Morgonjogg först, och sen ett styrkepass på eftermiddagen. Jag har träningsvärk i min kära bakdel idag, så det tog allt lite igår. Underbart! Idag började jag morgonen lite lugnare med ett yogapass, men tänkte försöka pallra mig ut på en joggingtur efter lunch nångång. Solen skiner ju!
 
Ananrs rullar livet på här nere. Jobbar och står i, men arbetsbördan ligger på en rätt behaglig nivå så jag har absolut inget att klaga på. Tiden bara rinner iväg, som vanligt, så nu är det ju bara 3 veckor kvar tills jag kommer hem för min semestervecka. Galet men sant =)
 
Nu ska jag bege mig ut från kontoret (aka grottan, ser inte ett uns dagsljus härifrån) och njuta lite av solen innan det är dags för lunch.

Tisdag i Portugal

Tjohej! Är lite dålig på att uppdatera märker jag, men dagarna bara springer iväg ju. Är rätt behagligt tempo rent jobbmässigt, händer lite lagom med grejer om dagarna. I söndags var jag och Victor på äventyr dock. Var en resenär som hade blivit av med sin väska på vägen ner, så vi fick åka till flygplatsen och hämta den när dom hade hittat den. Passade på att åka förbi shoppingcentret i Faro då, när vi ändå var där. Var ett rätt stort center faktiskt med en hel del butiker, så både jag och Victor fick med oss lite nya grejer hem =) Dock hittade jag et tpar festliga leggings som jag ville ha, men dom fanns inte i min storlek.. =( Blev ju tvungen att åka till Ayamonte då igår för att kolla om dom fanns där, för jag hittade dom på Stradivarius, och den butiken finns i Ayamonte också, men dom fanns inte där heller =( Fick lite andra grejer med mig hem igår istället, men jag är fortfarande bitter över att jag inte fått tag i mina leggings som jag vill ha!! Dom finns inte ens på nätet i min storlek, katastrof!
 
Får vara glad för att solen skiner istället, och ge tusan i att vara sur för att jag inte får mina leggings =P För solen skiner faktiskt, och har gjort det i flera dagar! Dock är det rätt kallt, speciellt på mornarna! Har varit ute och sprungit innan jobbet några dagar nu, och det är bara ca 5 grader så dags. Kallt, men fint =) På dagarna blir det varmare dock, idag tänke jag lägga mig vid poolen ett tag nu vid lunch, för där brukar det vara lä, och då kan det bli riktigt varmt i solen =)

Magic Mike

Jag hade ju för övrigt filmkväll hemma i min lägga igår, och dra mig baklänges alltså! Jag har ännu en gång fått reda på anledningen till varför jag är så kär i Channing Tatum. Vilken människa! Han dansar ju som en jag vet inte vad. Mer dansfilmer med Channing tack!
 
 
 
Behöver jag säga mer?
 
 

Bra start på dagen

Inatt har det varit vilda västern utanför min lägenhet. Verkade som alla Monte Gordos ungdomar samlades på innergården vid mitt hus och hade nån slags efterfest eller nåt liknande, jäklar vilket liv dom förde! Känner att jag börjar  bli som jag umgås nu, jag låter som en gammal tant, men det är sant! Dagens ungdom alltså...
 
Meeen, tog mig i alla fall upp för en morgonpromenad imorse, och tur var väl det. Var helt underbart nere på stranden!
 
 
 
Det är helt okej att börja dagen så här. Blåste lite på stranden, men när jag kom upp i skogen sen blev det helt vindstilla och knäpptyst, fantastiskt!
 
Dagen idag har börjat med att ta emot två nya resenärer som kom tidigt från Kastrup, och sen har jag hängt på kontoret. Funderar på om jag ska orka med ett kort styrkepass innan lunchen sen också, skulle sitta fint tror jag bestämt. Sen blir det till att förbereda för den stora ankomsten senare ikväll sen, då kommer det drygt 70 gäster till, så nästa vecka blir det nog lite mer att stå i =)

Helg!

Helg brukar ju dock betyda ett fullspäckat jobbschema här nere. Lördagar innebär ju avresa och ankomst, men den här helgen är det lite annat eftersom alla som är här nu stannar i minst två veckor. Ankomst har vi dock ändå, för det kommer ett helt gäng med nya resenärer imorgon, men det blir nog inte fullt lika stressigt som en vanligt lördag =) Är heller ingen "sista natten med gänget" ikväll, så det blir ingen dans på Nox, det får vänta till nästa fredag, haha. Jag planerar för en lugn filmkväll ikväll jag. Går nog förbi Nox en sväng på vägen hem, me ndet blir en snabbis. Orkar inte stanna och kalasa med portugiserna, dom börjar ju festa så förbaskat sent så då har jag redan hunnit somna.. =P Tänkte att jag äntligen skulle ta och se Magic Mike. Har tjatat om att jag vill se den filmen i hundra år men har aldrig tagit tag i det, men nu så!
 
Har på den korta tiden jag var hemma i Sverige nu hunnit glömma bort hur otroligt skönt det är att få jobba i mjukiskläder och löparskor varje dag.
 
 
Det här är en helt fantastisk arbetsuniform =) Så jäklans skönt att kunna kliva upp på morgonen, dra på sig mjukisarna, sätta upp håret i en tofs och sen bara spatsera till jobbet. Har inte sminkat mig en enda gång sen jag kom hit, underbart!
 
Det jag däremot har gjort sen jag kom hit är att få ordning på löpningen lite igen. Har ju knappt sprungit nåt alls den här vinter hemma, förutom typ två gånger kanske som jag och Helena gav oss ut på en liten sväng när vi var i Australien. Men nu så!
 
 
Med såna här underbara stigar är det svårt att låta bli att springa. Kände lite i knäna under dagens joggingtur, så jag måste nog tyvärr försöka låta bli att ge mig ut imorgon. Jag älskar skogarna och stigarna runt omkring i området här, man springer bara och njuter och slipper tänka på att det faktiskt är rätt jobbigt emellanåt =)
 
Nu är det snart dags för lite bildvisning tillsammans med resenärerna, som en liten avrundning på första veckan. Sen blir det middag och film, helt okej fredag.

Återhämtningsmorgon

Hmm, stämmer väl kanske sådär den där rubriken. Har varit ganska lugnt den här veckan, så jag behöver väl inte direkt sådär jättemycket återhämtning kanske, men ändå! Hade en riktigt skönt morgon imorse. På torsdagar brukar vi ju alltid köra bergspasset, och då har inte kontoret öppet på förmiddagen. Idag är det inget bergspass, men eftersom det varit så lugnt på kontoret hela veckan så bestämde jag och Odd att vi inte behövde öppna på förmiddagen ändå. Superskönt! Jag sov ut imorse, vaknade strax före 8 av mig själv. Körde sen en timmes poweryoga hemma i lägenheten. Det regnade till en början, men på slutet började solen skina in genom gardinerna. Blev till och med frukost i solen ute på balkongen sen!
 
 
Igår kväll var det lugna gatan också. Var inget på gång på schemat igår, så jag kunde gå raka vägen hem efter middagen. Hade en riktigt slappkväll hemma i lägenheten igår. Filmmys delux! Kollade på Bachelorette, och den var väl helt okej får jag säga.
 
 
 
Nu har jag i alla fall jobbat litegrann ett tag, fixat och trixat och mailat och donat. Snart är det lunch! Solen skiner idag, är dock lite kyligt ute men en promenad i solen kanske man ska se till att få sig i alla fall.
 
Lotta uppmärksammade mig på en fantastisk grej idag också - Bruno Mars kommer till Sverige!!! Woop woop! 3 november ska han spela i Globen. Det var längesen jag blev så himla till mig av nåt sånt, haha! Men sen har jag ju en liten tonårscrush på karln också =P
 
 
1 mars släpps biljetterna, och då vet jag en som kommer att hänga vid datorn! Ingen aning om jag har nån som vill gå med, men det spelar ingen roll. Jag ska dit om jag så ska gå själv =D

Onsdag 20/2

Sitter på kontoret och häckar just nu. Är väldans lugnt här, alla är igång och tränar eller är ute och njuter av solen som faktiskt har bestämt sig för att kika fram nu efter någon dags frånvaro. Dock är ju kontoret här som en liten bunker, så just nu har jag egentligen ingen aning om hur vädret ser ut, men när jag klev ner i bunkern så var det sol i alla fall.
 
Insåg imorse varför jag sover så otroligt bra här nere också - Det är ju svenska täcken!
 
 
Fick mig en liten pratstund med min kära far igår också. Livet här nere känns rätt långt borta från verkligheten, så ibland måste man få sig en liten realitycheck så man håller sig kvar på jorden =)
 
Fick en annan realitycheck för nån dag sen också, en mindre festlig. Den underlättade inte direkt min avhållsamhet från onyttigheter här nere.......
 
 
Min "vän" Helena skickade den här bilden till mig. Det är hennes fantastiska kladdkaka för er som inte ser det, och jag kan lova att det inte går att hitta nåt liknande nån annanstans än hemma i Åppelviken. Tusan!
 
Jaja, nu är det en halvtimme kvar på öppettiden här, sen ska det fixas och donas lite innan lunch. Var ut på en joggingrunda imorse, men tänkte försöka mig på nåt slags styrkepass sen efter lunch. Lika bra att passa på så länge jag har tid =)

Nu ar det igang!

Forsta ganget ar har och karusellen ar igang. Ar ett harligt gang seniorer som ar har, alla ar glada och pigga =) Ar proppfullt pa hotellet nu eftersom det ar massa idrottslag fran olika idrotter och lander som ocksa ar har nu, sa vi far samsas lite om lokalerna, men annars har allt funkat prima. Det fina vadret forsvann tyvarr med Lotta som akte hem igar. Idag har det varit gratt och regningt. Solen kikade fram lite pa eftermiddagen, sa jag fick en eftermiddagslçptur i solsken i alla fall, alltid nat!
 
Nu sitter jag pa favvo-haket Nox och dricker te och surfar lite. Ska hem snart och sova. Man blir helt kollapstrott efter en dag har, och sen sover jag sa jakla bra pa natterna. Fantastiskt! Kommer nog hanga har en hel del nu dom har forsta seniorveckorna. Eller pa lordag kommer i och for sig Victor hit och drar igang butiken har nere, da far jag lite sallskap av nan som tillhor min generation i alla fall =)
 
Var uppe och sprang imorse ocksa, och tankte forsoka pallra mig upp imorgon bitti ocksa. Ska bli regn imorgon eftermiddag ocksa, sa lika bra att ta lopturen pa morgonen =) Och med det sagt sa ska jag nog pallra mig hemat nu for den dar otroligt skona somnen. God natt gott folk!

Sol och jobb

Portugal visar sig från sin bästa sida och ger mig en massa sol och fantastiskt väder! Tänk att solen kan göra en så jäkla glad :) Imorse började vi dagen med en löptur på stranden. Så himla härligt att springa längs med havet i soluppgången.

Sen har vi jobbat och fixat mest hela dagen. Unnade oss en utsökt lunch på stranden i solen dock, och det var vi absolut värda :) Nu sitter vi på Nox och kvällshänger lite. Är ladies night här ikväll, men det blir det inget av för oss. Imorgon kommer första gästerna så jag behöver ordentligt med sömn inatt. Vi har dock jobbat på bra dom här dagarna nu, så allt är förberett inför imorgon. Det innebär att vi kan lyxa med en morgonjogg även imorgon :P


Tillbaka i Portugal!

Vilken första dag vi har haft, helt fantastisk! Allt hittills har gått supersmidigt och enligt plan. Flyget gick som det skulle igår, vi fick hyrbilen utan problem och allt funkade prima. Idag har allt flytit på jättebra. Vi har hunnit med massor utan att stressa, och vi har till och med hunnit med en glass i solen. Är så jäkla skönt att kunna gå i lättare kläder och inte behöva pulsa runt i en massa snömodd. Har till och med fått lite solstrålar i ansiktet idag och jag känner hur energin och livsglädjen bara rusar i höjden =)
 
 
Så här har vi bland annat hållit på idag - Satt upp en massa nya vepor och grejer i träningshallen. Har även städat ur förråden och lite sådär, så det ska vara ordning och reda tills allt sätter igång sen.
 
 
Var ner på stranden och kollade till plankan också. Den är  väldans tom nu, men vänta bara, snart är det fullpackat med träningsglada människor där =)
 
 
Avslutade den här dagen med en löprunda i skogen. Helt underbart att springa på barmark! Och i linne, woop woop!
 
Nu är det dock dusch som gäller, och sen middag och lite planering inför morgondagen. Tjingeling!

Sista natten med gänget

Imorgon åker jag till Portugal igen. Jag har lite resfeber måste jag erkänna, men det hör till. Ska bli kul att komma ner igen, få lite värme och få träffa alla mina härliga portugiser där nere :)

Har varit på kontoret och fixat och donat en del idag. Hade ju varit trevligt om den sista laddningen med kläder hade kommit också, men icke. Får väl helt enkelt snällt vänta på att det kommer ner med nån annan tids nog. Åkte sen direkt till Solna för att fixa mina naglar, och sen direkt därifrån till St Eriksplan fr att möta upp bruttorna som satt på Bebe. Blev en mysig middag där med Anna, Linn och Linn. Varje gång vi ses så undrar jag varför vi inte ses oftare, det är ju så himla skoj att träffa dom, men livspusslet är inte alltid så lätt att få ihop, haha :) Man får njuta av stunderna när dom väl kommer istället för att gräma sig över att de kommer alltför sällan! Fick en tidig alla-<3-dag-choklad av Limpan också, satt fint som lite efterrätt når jag kom hem :P

Nu ska jag dock försöka sova lite. Har massor att fixa med imorgon innan vi åker så blir till att gå upp tidigt! Väderprognosen för de närmaste dagarna i Portugal ser dock helt okej ut, stämmer det så får jag ett fantastiskt välkomnande tillbaka :)


Inte som planerat

..men bra ändå. Den här helgen började inte riktigt som planerat. Tanken var att åka till Uppsala där det vankades överraskningsmiddag för brorsan, och sen skulle jag åka med sis hem till dom och sova där för att sen fira systers födelsedag lite i förväg på lördagsförmiddagen. Allt gick enligt planen från början, det blev middag och brorsan blev överraskad och det gick prima, men sen blev kidsen sjuka hemma hos sis så hon var tvungen att åka hem lite abrupt sådär, så jag blev kvar hos brollan istället. Gick ju bra det med :) Lördagen spenderades sen hemma där med lite födelsedagsfika för honom och så, och sen åkte jag med päronen hem till dom efter det. Kvällen bjöd sen på Mello och kvalitetstid med föräldrarna.

Dagen idag har spenderats hemma hos Karin. Var riktigt längesen vi sågs nu så det var skoj. Mycket att skvallra om så tiden bara flög iväg. Vi hann med lite av det vi hade tänkt dock, alltid nåt :) Hann bland annat med att hemma-spaa lite och färga ögonbryn och ögonfransar på mig. Just nu ser jag ut som en icke-svensk med McD-bryn, men jag har stora förhoppningar om att det kommer bli prima så fort färgen släpper från huden :P

Sitter på pendeln på väg hemåt nu. Har fått utsökt middag hemma hos päronen och känner mig rätt redo för sängen, haha. Imorgon blir det jobb hela långa dagen, sen måste jag fixa naglarna och sen hinner jag förhoppningsvis träffa Limpan, Linn och Anna där en sväng på kvällen också. Åker ju för tusan på tisdag, och tills dess måste jag ju ha hunnit packa och flytta ner alla grejer till Helenas förråd och hej och hå. Ska ju liksom "flytta ut" nu igen, känns konstigt, men jag ser fram emot att komma ner till Portugallien igen :) 2 dagar!


Familjehelg

Kommer bli en helg full av födelsedagskalas och familjemys :) Ska till sis ikväll och så blir det till att fira hennes födelsedag lite i förväg imorgon. Hon fyller ju år på tisdag, och då åker jag till Portugal så jag får fuska lite :) Sen har brorsan lite öppet hus imorgon så då ska jag dit och fira honom, han fyllde ju som sagt år i onsdags. Sen åker jag hem till päronen imorgon efter det och hänger med dom på lördag kväll. På söndag ska jag in till Enköping och träffa Karin en sväng, äntligen! Har inte träffat henne på evigheter, så det blir mys :)

Känner mig lite träffad av en reklam på tåget just nu också, haha. That's me!


8 februari 2013

Känns fortfarande konstigt att skriva 2013, känns som ett sånt år som skulle kunna vara en del i en titel på nån framtidsfilm. Eller så är det bara jag som inte hänger med, kan vara så också.
 
Jag överlevde tandläkarbesöket! Dock lämnade jag min värdighet och en hel hög av vuxenpoäng kvar där, men det är smällar man får ta. Mina tänder är fina och hela, woop woop! Har dock en visdomstand som måste bort, men det kom inte som nån chock direkt. Känns dock sådär lagom roligt att spendera drygt 2000:- på något så fruktansvärt som ännu ett tandläkarbesök. Är dessutom ett jäkla meck med det hela, med tanke på att min kära mor måste ta ledigt från jobbet också för att följa med, annars kommer den där tanden aldrig åka ur. Tur att jag har en så otroligt snäll mamma då, som faktiskt ställer upp! Kommer inte ryka några tänder förrän efter jag kommit hem från Portugal dock, så än så länge behöver jag inte oroa mig för det. Alltid nåt =)
 
Sitter på jobbet nu, men insåg precis att jag måste hem igen och flytta på bilen.. Glömde boooort att den står på fel ställe. Är datumparkering på vintrarna, och den står på fredagsparkeringen. Bajs! Jaja, en liten promenad har ingen dött av! =)

Mardrömsdagen är här...

Sitter i djävulens väntrum, min sista tid är räknad... Tandläkaren har en fruktansvärd påverkan på mig, jag får svettningar, skakningar och hjärtklappning typ. Men jag är här! Mitt i allt är jag stolt över mig själv! Jag hoppas innerligt att dom är snälla mot mig och säger att allt ser helt fantastiskt ut!

Ska inte till kontoret nåt idag, så jag ska passa på att göra lite ärenden sen. Eller ja, fixa lite småsaker i alla fall. Först ska jag träffa Petra och snacka lite skit, sen ska jag åka ner på stan och hämta ut ett par skor på Runners Store och sen var det nåt annat jag borde göra som jag inte kommer ihåg. Jaja, det löser sig.

Idag fyller min kära bror år också, och inte vilket år som helst utan the big 3-0! Grattis grattis vettja! :D


Grå tisdag

Är ju inget fantastiskt väder som Sverige bjuder på för tillfället. Regnigt, grått, äckligt, kallt och bara usch. Jag försöker dock tänka att Sveriges vädergud gör mig en tjänst genom detta. Dom ser till att det kommer bli ännu skönare att åka tillbaka till Portugal om en vecka, woop woop! Där är det vår, ca 15-18 grader och många fler soltimmar än vad kära Sverige erbjuder. Gotta love it!

Jaja, helgen var bra i alla fall. I fredags blev det en lugn och skön kväll. Helenas kompis kom hit och det blev tacosmiddag och Super Mario-kväll :) I lördags var jag en sväng till Bromma Blocks och gjorde lite ärenden, och sen bjöd vi på middag här hemma på kvällen. Vi fortsatte sedan till Ballbreaker för lite trekamp kvällen till ära. Vi körde shuffleboard, skytte och bowling. Jag kom sist, yey! Men roligt var det, jag bjuder på förlusten :P

Har jobbat nu måndag och tisdag, men imorgon blir det andra bullar. Imorgon börjar jag dagen med ett härligt besök hos tandläkaren. Usch och fy, men försöker förtränga det in i det sista. Efter det blir det en sväng till Kista där jag ska möta upp Petra för lite häng. Var jättelängesen vi sågs nu så det ska bli skoj :) Dagen avslutas med några timmars jobb på Friskis. Blir nog en prima dag där jag även måste försöka få in lite träning. Träna bör man, annars dör man. Eller nåt.


Helg igen!

Jag gillar mitt jobb, men jäklar vad skönt det är med helg mina vänner! Och nu är den här igen, helt fantastiskt. Blev en lite kortare dag på jobbet idag, hade inte så mycket att göra. Skönt att komma hem lite tidigare, och mesans det är ljust. Hade ju passat prima med en löptur nu, men jag körde ben på gymmet imorse så jag är lite mör... Helena är också hemma tidigt, men inte för en lika trevlig anledning som mig utan för att hon kände sig dålig. Väldigt dålig tajming på den sjukligheten med tanke på att hon (och då även jag eftersom jag inte har något eget hem 8-)) får besök från en spanjor idag. Hon ligger dock och sover nu i förhoppning om supersnabb recovery, och jag smyger runt i köket och försöker vara tyst som en mus :) Går ingen nöd på mig dock, speciellt inte med tanke på vad jag råkade få med mig från Ica på vägen hem...


RSS 2.0