Julen 2013

Jag har haft en supermysig jul hemma med familjen. Viss skillnad från förra årets jul som ju spenderades på en strand i Australien, men var mysigt att vara hemma i år. I fredags var vi hos brorsan och käkade och spelade Bingolotto, och julafton firades hemma hos mamma och pappa sen. Det blev mat, tomtebesök, klappar, Kalle, massa mys och kvalitetstid med familjen. Precis som en traditionell jul ska vara! Dagen idag har sett typ likadan ut, minus klapparna, tomten och Kalle då. Har nyss kommit hem till mig igen efter en liten avstickare till bruttorna i Enköping på vägen. Måste ju passa på att träffa dom när jag ändå är i närheten, och på juldagen så är ju dom allra flesta samlade på samma ställe så då är det smidigt att passa på =P Hade jag inte jobbat imorgon bitti så hade jag mer än gärna hängt på dom ut i Enköpings nattliv ikväll, men icke! Imorgon ska det jobbas hela dagen, så egentligen borde jag hoppa i säng nu. Hoppas dock att det är rätt lugnt på jobbet imorgon så jag kan hinna träna lite själv. Känns som det kan behövas med tanke på intaget dom senaste dagarna. Jag har absolut ingen som helst karaktär när det kommer till julmat och julgodis, så det är väl tur att jag tycker om att träna i alla fall =) Får deffa fram till nyår nu, haha!
 
Hoppas ni, alla mina fantastiska vänner, har haft en underbar jul med nära och kära <3

Dan före dopparedan

Och jag sitter hemma i soffan och kollar på Bilar-filmen :) Började dagen med en löprunda tillsammans med M. Var tur att jag hade sällskap för annars hade jag aldrig kommit ut, är ju typ storm ute. Sjukt oskönt! Men känns bra att det är gjort nu :)

Ska ta och stoppa i mig lite lunch nu snart och sen ska jag bege mig hem till brorsan. Blir lite mat och familjehäng där ikväll, och sen ska vi vinna en massa bra grejer på Bingolottos uppesittarkväll :)

Hade lite julklappsöppning med M i lördags. För en gångs skull var det inte jag som var ivrigast med att få öppna julklapparna 8-) 


Så här fint paket fick jag :)


Med en massa skoj i :) Det roligaste var mitt Nike fuelband, en fantastisk leksak! Den sitter som fastklistrad på min arm nu :) Enda problemet är att jag inte lyckas få den att synka med min mobil utan bara med Ms. Ännu ett tecken på att det är dags för mig att uppdatera mig vad gäller mobil... Men men, man kan väl inte få allt tydligen :)

Snart jul

Men fortfarande ingen snö. Viss skillnad från förra årets julväder, på flera sätt för min del i och för sig. Jag var ju i Australien förra julen och firade julafton på stranden. Underbart! Men det var ju massor med snö här hemma då också, i år är det ju bara grått, regnigt och trist. Kommer bli en bra jul i alla fall, men ändå!

Igår hade vi en riktigt trevlig middag hemma hos M. Vi tryckte in 7 middagsgäster på hans 29kvm och bjöd på en smaskig middag. Jag gjorde chokladfondant till efterrätt, och jäklar så stolt jag är över dom! Var tvungen att provgrädda en hemma först, och mitt livs första egentillverkade chokladfondant blev helt perfekt!


Perfekt gräddad utanpå och alldeles fantastiskt rinnig i mitten :)

Idag har vi varit nere på stan en sväng. Promenerat i det fantastiska vädret tillsammans med resten av stan. Men är ganska mysigt nere på stan så här i juletider trots att det är dåligt julväder. Nu ligger jag hemma i soffan och laddar för att städa är hemma. Måste städa och duscha innan jag helt kan lägga ner för idag och plantera röven i soffan en gång för alla ikväll :) Med lite julmusik i högtalarna så kanske städenergin dyker upp! Jag provar.

Äntligen sista dagen!

Blev lite ändrade planer i min julplanering. Måste hoppa in och jobba idag också, så min nedräkning inför julledigheten fick ändras lite. Ska snart pallra mig iväg för mina sista timmar innan mina nu fem dagars julledighet. Jag längtar efter julen!! =)
 
 
 
Ikväll ska vi bjuda några kompisar till M på middag, så efter jobbet blir det handling, städning och matlagning för hela slanten. Imorgon blir det eventuellt julmarknad på Skansen och bio på kvällen sen, eller så blir det julmarknad i Sigtuna på söndag. Vi får se lite med vädret och så, sådär lagom mysigt att gå på julmarknad utomhus om det ska regna och blåsa som det gjorde igår... Och på måndag bär det av hemåt! Börjar julen med uppesittarkväll och Bingolotto hos brorsan, och sen firas julafton hemma hos mamma och pappa.
 
Nu ska jag dricka te och sen bär det av till jobbet!

Trötter

Jag är helt kollapstrött! Vad är det för fel? Kanske kan bero på att det aldrig blir ljust om dagarna. Lär inte bero på för lite sömn i alla fall, för jag borde ha fått tillräckligt med sömn dom senaste dagarna. Ändå känner jag mig så här..
 
 
 
Har sovit en timme i soffan nu, välbehövligt! Är ju innebandyträning på schemat idag, så blir en rätt sen kväll för att vara jag. Lika bra att ladda upp med lite extra sömn då.
 
Två jobbdagar kvar till lite julledigt nu. Ska bli så himla skönt! Vet att det ska fortsätta att vara mildväder, men jag kommer önska mig, och hoppas på, en vit jul ända in i det sista!
 
Kanske borde ta tag i att slå in dom sista julklapparna nu också. Mni fina gran är på plats nu i alla fall, det är så himla julmysigt här hemma =) Alla klappar utom två ligger på plats under granen också, precis som det ska vara.
 

Julmys med mamma

Har precis kommit hem, landat i soffan och fått i mig lite middag. Var ledig igår och fick en mysig luciadag. Började morgonen med att gå på luciafirande i st Görans kyrka med Helena. Det är mys på riktgt det :) Vi hann med en snabb frukost på Fridhemsplan sen också innan hon skulle iväg på jobb och jag skulle iväg och fixa mina naglar.

Med nya fina naglar begav jag mig sen hem till syrran där jag hängde resten av dagen. Full rulle på bästaste systersönerna också kan jag lova :)

Hugo hade för övrigt gjort det finaste julkortet jag sett idag. Pappa kan vara stolt!


Idag har jag och mamma julbakat hela dagen. Det har gjorts kola, knäck, mozartrullar, saffransskorpor och lite annat. Finns med andra ord julgodis så det räcker hemma i Mosta nu :)


Nu har jag fem arbetsdagar kvar innan sex dagars julledighet. Jag längtar massor till julen i år, precis som när man var liten! Mina fem arbetsdagar börjar dock imorgon redan, vilket känns sådär. Men när jag går hem från jobbet på torsdag kväll och vet att jag är ledig på fredagen så kommer det kännas bra :)

Vad hände med vintern?

Jag fick typ två dagar med snö. Tack för det. Nä, jag vill ha snö på julafton åtminstone! Jag ska hålla tummarna så hårt jag bara kan fram tills dess, så får vi se hur det går med det hela.
 
Nu har jag bara en jobbdag kvar innan det är helg, jag är ledig på fredag =) Dock jobbar jag på söndag, så jag får inte längre helg än nån annan ändå. Ikväll ska jag till Limpan på middag, och sen börjar jag inte förrän 12.30 imorgon, så jag har ju typ en halv ledig dag imorgon. Hoppas på att jag hittar energi att ge mig ut på en löprunda imorgon förmiddag. Hade tänkt att springa en sväng när jag kom hem från jobbet idag, men jag har frusit hela dagen på jobbet, frös på vägen hem och var inte alls sugen på att ge mig ut igen när jag väl hade kommit in i värmen hemma. Blev med andra ord ingen löprunda idag... Hoppas på att diciplinen är bättre imorgon =))

Ännu en måndag

Idag är det bara två veckor och en dag till dopparedagen. Jag längtar! Jag har ju liksom två års jullängtan att få utlopp för i år =P Hade en fantastisk jul förra året också då den spenderades på en sandstrand i ett underbart Australien, men det är ju inte som en svensk jul hemma med familjen.
 
Imorse var dock sängen väldigt väldigt skön, var inte lätt att komma upp. Men till slut så tog jag mig ur och pallrade mig till och med hela vägen ut på en löprunda. Var kallt men riktigt skönt. Jobbdagen har gått rätt fort idag också. Ju mer man får att göra på jobbet desto fortare går ju dagarna, det är skoj =) Ska dock ta och hoppa i säng nu typ, för imorgon drar dagen igång väldigt tidigt. Alldeles för tidigt!

Underbara söndag

Har haft en supermysig dag idag. Den började med en lång frukost imorse innan dagens aktiviteter drog igång. Blev lägenhetsvisningssöndag idag igen. Tror vi kollade på 8 lägenheter eller nåt sånt idag, jag hade gjort ett körschema för att hinna med alla =) Ms kompis och hans tjej var med också så vi var ett Tykon-gäng som åkte runt i stan. Var flera superfina lägenheter och jag blir så himla sugen på att flytta när jag åker runt på visningar, haha. Var och kollade på en lägenhet med en fantastisk uteplats på typ 58kvm. Drömmen! Men jag gillar min franska balkong också...
 
Turistade ner till vattnet också för att kolla på årets julgran =)
 
 
Det är tydligen en av Europas största granar, och stor är den allt. Bara toppstjärnan är 4 meter hög =) Blev lunch på Sturekatten sen, tillsammans med halva Stockholm typ. Jäklar vad med folk det var där. Tog en snabbsväng till Bromma Blocks idag också för att inhandla den sista julklappen, så nu är jag klar med alla klappar. Yey!
 
Sitter hemma i soffan och myser nu. Andra advent och två veckor kvar till julafton. Hoppas vi får en vit jul i år!
 
 
 

Snö och kallt

Äntligen har snön kommit! Jag älskar snö, det gör den här årstiden så himla mycket mysigare. Dock har det blåst lite väl mycket måste jag säga (svensk som man är måste man ju klaga lite också). Idag har jag faktiskt varit ganska så produktiv. Började dagen med att städa här hemma, och sen blev det en tur till Bromma Blocks. Inhandlade lite tillbehör till min kommande julgran och julklappspapper och sånt smått och gott. Har alla julklappar klara för mig nu, är bara typ 2 stycker kvar som måste inhandlas. Skönt att allt är planerat dock, då kan man släppa det nu i alla fall =)
 
 
Är bara en lite detalj som saknas här i hörnan nu =) Planen är att åka hem till päronen nästa helg, och då kanske jag kan ta en promenad i skogarna där och hämta hem en alldeles prima gran!
 
Passade på att klippa luggen idag också, den växer ju så jäklans fort så jag såg knappt nåt nu =) Dock kan man ju för tusan inte lita på nån annan frisör än bästa Petra. Hon är ett säkert kort! Luggen blev för kort för min smak, men jag får väl försöka stå ut en vecka eller så, sen har den växt ut till bra längd igen. Får skämmas fram tills dess.... Blev sådär lagom nöjd när han efter att han klippt klart tar fram rundborsten när han ska föna luggen. Dra en gräns, vill ju inte se ut som Carola på 80-talet! Sa åt han att hämta plattången och sen löste sig det i alla fall. Stolpskott.. Jaja, tur att jag är så förbaskat snygg ändå då, haha!
 
Ikväll blir det middag och bio om det går som planerat. Känns som en lagom avancerad lördagskväll.

Blir inte mycket gjort här

Bloggen släpar lite efter kan man säga, vet inte vad jag gör av all tid? Jag jobbar, tränar och hänger. Det där hänget är ju det oklara i det hela, men tiden försvinner. Förra veckan tränade jag ingenting dock, var förkyld och allmänt seg. Den här veckan har jag tränat varje dag hittills och jag har träningsvärk i varenda lite del i hela kroppen. Helt vansinnigt, men väldigt skönt i jämförelse med förra veckan :)

Har haft en riktigt skön dag idag också. Vi hade personaldag och började dagen med en fantastisk frukost hemma hos Matilda.


Efteråt gick vi till Sats och körde ett jäkligt jobbigt pass, Grit plyo eller nåt sånt där hette det. Kommer ha ännu värre träningsvärk imorgon med andra ord :) Avslutade det hela med en lunch på nåt vegetariskt ställe på Söder. Mycket mysig dag. Var helt kollaps när jag kom hem sen dock så jag somnade på soffan.. Men det år fredag, det är helt okej :)

Kvällen kommer bestå av Idolfinal och soffhäng. Helena ville att jag skulle med ut, och Linn Hansén fyller år idag och har kalas, men jag har ingen som helst energi till övers för att ta mig utanför dörren ikväll så jag är en tråk och bangar båda två. Hemskt, men en kväll i soffan lockar nåt väldigt!

RSS 2.0