Humöret har nu stigit lite

Så sitter man här hemma vid köksbordet igen. Fortfarande tomt i lägenheten, men den här gången är det rätt skönt faktiskt.. Var lite nere imorse, men bestämde mig för att ta tag i saker och ting, för att få nåt att hända. Matilda blev uppring av någon igår, som ville ha en intervju med henne, och bad henne att ta med sig alla sina jobbsökande kompisar, dvs mig och Karin. Prima tänkte jag, äntligen lite action.. Meeen, så fick ju Karin och Matilda jobb igår, så dom kunde ju inte gå på nån intervju idag. Men, envis som man är, ringde jag upp denna någon och sa att jag kommer själv, och det gick ju bra =) Hittade nästan.. Tog rätt tunnelbana, men gick sen åt heeeel fel håll. Stackars Nicolai, hansom jag skulle träffa, fick snällt telefonguida mig tillbaka till rätt ställe, och lite försenad, men på glatt humör, stegade jag in där. Han snackade på där om företaget Face2Face, som skulle starta upp nån ny kampanj på tisdag, där jag kunde få vara med om jag var snäll.. Är nåt sälj/marknadsföringsjobb, så det är väl inte det bästa arbetsmarknaden här har att erbjuda, men nog så gott åt en arbetslös liten svensk tös. Blir nog ny intervju på måndag, och sen får vi se vad som händer. Nicolai var för övrigt något man gärna skulle hänga i julgranen, så får jag inget jobb har jag åtminstone hans nummer att ta till vara på.. =P
Ska även på intervju på torsdag, om inget enastående har hänt innan dess. Det var dock på nån matvarubutik, vilket om möjligt är ännu mindre ballt än ett säljjobb, hahaa =D

Har nu precis intagit en extremt smaskig lunch, bestående av två mjukmackor med leverpastej. Inga utsvävningar här inte, det tillåter inte ekonomin =P Har inga cv:n kvar heller, så det blir nog lugnt resten av dagen. Skönt.

Seg morgon..

Ja gårdagen bjöd inte på så mycket nytt. Jobbsök tills man stupar typ, för min del i alla fall.. Karin och Matilda fick jobb igår, så nu är det bara jag som måste leva på gröt och knäckebröd. Är en extremt tråkigt morgon nu, alla är på jobben sina, utom jag, som sitter hemma och tänkte äta frukost. Men det visar sig att jag måste diska innan jag kan göra frukost, för några andra hade ätit innan..
Meeen, jag är glad för brudarnas skull, på riktigt =) Snart är det nog min tur också..

Har precis kommit hem från en löptur, som blev lite längre än tänkt, eftersom jag lyckades springa bort mig. Några fler såna rundor så hittar jag snart som i min egen ficka =)
En dusch och lite frukost, så ska nog humöret ha kommit tillbaka.. Är ju trots allt fredag =)
Dock blir det inga festligheter ikväll, dom sparar vi till imorgon, då det är dags för halloweenfest hos Alex och Jens =P

Lunchpaus

Var uppe i ottan idag, för att vi hade tänk att vara tidigt nere på stan imorse för att börja jobbsökandet direkt till butikerna.. Dock var vi väl sådär snabba.. Men jag menar, vad kan man vänta av 5 tjejer i en lägenhet på 42kvm som alla ska göra sig iordning och komma iväg på morgonen? Men till slut så hade vi alla kommit utanför dörren. Möttes av ett ösregn, vilket var lite mindre kul. Man vill ju visa upp sin fina och bra sida när man söker jobb, inte se ut som en blöt hund och lukta blöt dunjacka.. =S Vi började dock med att skaffa norskt kontantkort, som ni alla får numret till så fort jag vet att det fungerar =) Sen fick några butiker påhälsning av mig, trots att jag inte var i toppform.. Charmen sitter dock inte i utseendet, vilket är bra.. =P Nu sitter jag hemma och glor typ, för en gångs skull är jag själv hemma. En mycket ovanlig företeelse. Men Karin och Matilda, dom skitarna, är ju på arbetsintervju, och dom andra två jobbar. Meeen upp med hakan, imorgon ska vi alla tre på arbetsintervju, så jag överlever sorgen idag =D

Nej men, dags att ta tillfällig paus i jobbsökandet och glo på ett avsnitt av Gossip Girl. Ibland är man värd det =D

Kall och trött

Så har första hela dagen gått då. I förmiddags var jag, Karin och Matilda iväg och fixade skattekort och norskt personnummer, så nu är vi på gång. På vägen hem fick vi kasta årets allra första snöbollar =) Kändes mycket bra kan jag meddela. Har snöat och regnat till och från heeeela dagen. Dock är det inget vitt på marken för tillfället, men men.. =)
Har sen suttit resten av dagen framför varsin dator och sökt jobb överallt, lagt in våra cv:n på varenda jäkla sida vi har kunnat hitta. Fyrkantiga ögon? Jajjemän =)
Hungern började dock sakta men säkert infinna sig ju längre kvällen led, så det var bara att promenera över gatan till Ica idag igen. Skörden denna gång blev pasta, ris, vita bönor, tonfisk och ketchup. Vad med behöver man liksom? =P
Efter en alldeles för stor middag skulle jag och Karin vara hurtiga och ta en promenad för att vädra huvudet typ. Vi kände oss så duktiga, tills vi kom utanför dörren och det ösregnade.. =S Men vi bet ihop och lyckades gå i dryga 20 min innan vi gav upp och återvände hem =)

          

Ska nog ge upp arbetssökandet nu, dega lite, och sova tidigt, så vi orkar med en jobbsökarvända på stan imorgon bitti =)

Framme i Oslo!

Nu har jag kommit fram! Har till och med hunnit sova en natt här i vår vacka sängö. Men, för att börja från början.. Landade igår eftermiddag, i ett grått, kallt och mörkt Oslo. Dock lystes det upp lite när Karin och Marika kom och mötte mig =) Vi vandrade hem till lägenheten för lite uppackning.. Lägenheten är för övrigt liten...mycket liten.. Vi har klämt in 5 tjejer på en fjärs kvadrat ungefär, men det är mysigt =)



      


Efter uppackning var det dags att springa över gatan till Ica och inhandla frukost.. Faaan vad dyrt det är, men men, det får man väl leva med, vi ska ju bli rika =D
Sen var det dock dags för en kvällstripp till Ikea; vi hade ju inte sängar så det räckte till alla. Kändes smidigt att åka till Ikea med 21.30 bussen...för att köpa sängar.. Tre tältsängar senare, och en del täcken och kuddar, så satte vi oss på 23.10-bussen hem, trötta som tusan. Blev ingen sömn när vi kom hem trots allt. Nej då var det ju dags att sätta igång med arbetssökandet, som höll på till långt in på natten, innan vi alla däckade i sängön.

Morgonen idag bjöd på härligheter.. SNÖ!!!

      

Oj vad glada vi blev. Jag och Karin var uppe och hoppade åtta imorse, och kände att nu är det jul...eller nåt.

Nej, nu har det duschats och ätits grötfrukost, och vi ska snart ge oss av för att skaffa norskt personnummer och ett skattekort, så vi kan komma igång ordentligt med jobbsökandet.. Kanske skaffar ett norskt kontantkort idag också, om vi hinner och orkar =)

RSS 2.0