Julen är installerad

Igår eftermiddag när jag hade piggnat på mig lite kom julen fram här hemma. Det är så mysigt hemma nu! Julgardinerna är på plats, stjärnan är uppe och tomtarna har tittat fram. Adventsljusstaken är också på plats, det fattas bara röda band för att göra den komplett :)





Har jobbat idag och dagen har gått rätt fort faktiskt. Kom hem för ett tag sen och ska nu ta tag i att packa lite. Åker till Borås imorgon för att sen åka vidare till Göteborg på lördag. Kommer bli en mysig helg med bland annat julmarknad på Liseberg och ett besök hos Aleksandra. Först några timmars jobb imorgon förmiddag bara :)

Tandläkaren

Idag är det fruktade dagen. Dagen då visdomstand nummer 2 skulle väck. Jag och tandläkaren är inte riktigt bästa kompisar. Fy tusan! Men jag måste säga att jag är väldigt överraskad över hur pass bra det ändå gick idag. Mamma kom hit imorse och vi åkte tillsammans till den fruktade tandläkaren. Fick dricka nåt "som inte smakade så mycket, det är utblandat med så mycket vatten". Jag skulle vilja säga att det smakade som en fruktansvärt äcklig shot med sprit! Det kanske inte hade varit så farligt en fredagskväll efter några öl, men på fastande mage hos tandläkaren en onsdagsmorgon så smakade det sådär. Usch! Det var nåt lugnande, och det hjälpte verkligen. Var inte helt borta, men paniken och ångesten var bra mycket lindrigare än vad den brukar vara vid en vanlig undersökning, och då skulle jag ändå dra ut en tand idag. Det hela gick väldigt fort, vilket jag är fantastiskt glad för. Mamma fick leda hem mig sen för jag var helt groggy efteråt. Sov typ 1,5 timme när jag kom hem, och sen mådde jag helt okej.
 
Mamsen har tvättat mina fönster här hemma idag. Nu ser jag solen! Ska passa på att byta gardiner och plocka fram lite julmys nu när jag ändå är hemma. Tog ut en sjukdag på jobbet idag, och det var nog bra för där hade jag inte gjort mycket nytta idag. Är inte så pratglad om man säger så, men smärtan är inte värre än att den hålls i shack med lite ipren. Har lyckats äta lite fil och en macka nu också, så nu börjar saker och ting falla på plats. Dags att ta fram strykbrädan och få ordning på gardinerna tror jag. Mysigt! =)

Festlig helg

Har haft en riktigt bra helg. Började den ju med julbord på Ikea i fredags, och i lördags sen var det dags för fest med Springtime. Vi startade hemma hos Josefine innan vi begav oss till Mariatorget och Tvålpalatset. Pär Johansson, han som startade Glada Hudik teatern, höll föreläsning. Den var hur bra som helst, man gick från att gapskratta till att vilja gråta hela tiden. Väldigt imponerade jobb han gjort måste jag säga. Sen blev det middag och dans och festligheter all night. Vid 01 var vi tvungna att lämna Tvålpalatset, och tant jag trodde att det var en bra tid att åka hem, men icke! Då blev det limousinefärd in till stan där natten fortsatte inne på Spy Bar. Så jäkla rolig kväll!





Så otroligt härliga människor! Fick dock mitt straff i söndags sen. Den baksmällan var inte att leka med, gaah! Men runt 14 började jag vakna till liv, och sen var det full rulle. Var på lägenhetsvisningar, besteg Hammarbybacken och shoppade lite julklappar i Sickla. Avslutade helgen med tacokväll sen, perfekt avslutning :)


Nu ska jag ladda för en dag på jobbet. Har varit hes ett par dagar nu och igår hade jag knappt någon röst alls. Idag tror jag att den är lite bättre, men nu har jag blivit snorig istället. Skit också! Men det här kommer gå över fort, jag känner det på mig!

I'm alive!

Jag hinner inte med allt jag vill hinna med. Dagarna bara försvinner. Hinner dock med en hel del saker jag vill hinna med också, men inte allt =) Har haft utbildning med jobbet hela den här veckan, så på kvällarna har jag varit rätt mosig. Huvudet är fullproppat med information och kunskap och förhoppningsvis hinner saker och ting landa lite under helgen så jag kan komma tillbaka lite mer upplyst till jobbet på måndag sen. Men det är ju lååång tid tills på måndag, nu ska jag bara njuta av att det är helg.
 
Igår var jag, Josefine och Helena till Ikea en sväng. Det var julbordet som hägrade. Helt fantastiskt! Jag älskar ju julmat, mumma! Efter blev det en sväng i självaste varuhuset. Inhandlade bland annat ljus till adventsljusstaken, för nästa helg är det ju dags. Nästa helg är det första advent. Supermysigt! Fick i veckan reda på att jag är ledig på julafton också vilket gjorde att jag började längta till julen ännu mer.
 
Ikväll är det dags för fest med Springtime också. Ska bli kul att träffa allihopa igen =) Ska hem till Josse först för att värma upp lite. Får nattligt besök av Malin inatt också, så nu måste jag ta och städa lite här hemma!

Om man skulle..

Städa..
Rensa i garderoben..
Fixa nya gardiner..
Rensa i lådorna i köket..
Gå ut och springa..
Åka och handla julklappar..
 
Eller nåt? Fasiken jag har typ precis avslutat frukosten, klockan är halv tolv och jag har inte kommit ur sovtröjan. Oplanerade söndagar hemma är rätt sköna ibland faktiskt. En sak jag dock måste hinna med idag är att sammanfatta ett kapitel i en faktabok inför utbildningen med Itrim nästa vecka. Men det tror jag ska gå rätt fort. Tror. Om jag bara börjar.
 
Hade en mysig dag hemma hos syrran igår. Blir lika förvånad varje gång över vilken jäkla energi det bor i dom där ungarna alltså. Hur mycket som helst, det tar aldrig slut! Jag skulle behöva lite av all den där energin just nu tror jag, för en löprunda skulle sitta fint. Solen skiner ju, det är varmt ute och jag har ett maraton att träna för. Men jag ska nog komma ut, snart.
 
Tror att det blir lite julklappsshopping sen också. Jag får med med Josse till Kista galleria senare idag. Fantastiskt! =) Nu är det dags att läsa om gallsten och fetma. Yeah!

Varför är jag vaken nu?

Lördagsmorgon, jag är hemma hos päronen och jag har absolut ingen tid att passa. Varför vaknar jag då 07.20 för? Tänkte att jag väl tar och tittar lite på Nyhetsmorgon då och slappar lite så här på morgonkvisten, men det är till och med för tidigt för Nyhetsmorgon! Det är nåt fruktansvärt dåligt barnprogram nu som jag av någon anledning sitter och glor på. Härliga lördagsmorgon :)

Igår var jag hemma hos Petra hela dagen och hängde med henne och ungarna. Fick en fin ny frisyr på köpet också, och lite uppfräschad hårfärg. Underbart :) Fick kramas lite med den här stjärnan också, fantastiskt söta Line :)


Idag ska jag åka till syrran och hänga med henne och familjen. Pappa och mamma kommer dit på middag ikväll sen så det blir all in på familjemys idag :)

Det går bra nu...

På fullaste allvar så har parkeringsvakterna i Solna slagit dumrekord nu. Jag blir vansinnig! Parkeringen utanför mig har varit gratis sen dom började bygga och fixa med parkeringshuset här och stängde av parkeringsautomaten. Det här är över ett år sen, och det har inte varit några problem på hela tiden (förutom att få parkering då, gratis parkering är sällsynt i Solna). Men nu i tisdags när jag och Helena skulle åka till innebandyträningen så hade både hon och jag (och alla andra bilar på parkeringen) fårr parkeringsböter. Say what?! Vi hade fått böter för att vi saknade giltig parkeringsbiljett på avgiftsbelagd parkering. Som fan heller! Det står en tydlig skylt på automaten att den är avstängd, vilket gör det omöjligt att betala och få en giltig parkeringsbiljett!!
 
 
Ja jag är upprörd! Dessutom finns det ju inget telefonnummer till parkeringsbolaget som det här jäkla stolpskottet jobbar för, utan ska man bestrida det hela måste man till polisen. Som att inte polisen har bättre saker för sig? Men jag vägrar att betala skiten, så jag promenerade bort till polisen imorse. Dom öppnar 12! 12?! Vad är det för jäkla påhitt? När ska en människa med ett vanligt jobb hinna dit då? Tur att jag inte har ett vanligt jobb med vanliga tider utan faktiskt är ledig imorgon, så jag hinner gå dit imorgon. Men tänkte parkeringsbolaget ersätta mig för all tid och allt krångel jag måste lägga ner för att dom har gjort fel? Tvivlar på det! Gaah!!
 
Så, nu känns det lite bättre.

Jag är en stjärnsambo

Jag är väl fantastisk! Man skulle kunna säga att Helena har världens bästa sambo, jag har utnämnt mig själv till det. En kall onsdag som denna bjöds hon nämligen på mozzarellafylld fläskfilé med rödvinssås och klyftpotatis när hon kom hem från jobbet.


Till efterrätt blir det äppelpaj och hemmagjord vaniljkesella.



Nå, är jag inte en fantastisk sambo så säg? Det är ju faktiskt våran sista middag tillsammans innan Helena flyttar hem till sig i helgen igen. Det är fruktansvärt sorgligt, så vi var tvungna att göra det bästa av den här kvällen :)

Min rumpa är lite medtagen igår också. Gårdagens innebandyträning satte sina spår, men jäklar vad kul det var! Bättre och roligare intervallträning får man leta efter. Känns skönt med träningsvärk dock, så jag klagar inte :)

Bra helg

Söndag kväll och soffläget är ett faktum. Idag satsade vi dock på ett lite nyttigare sällskap i soffan :)


Så jäklans gott! Vi har inte haft en så aktiv dag annars idag. Sov till typ halv tolv, vilket är helt galet. Åt frukost till typ ett, och sen pallrade vi oss ut på en promenad i regnet. Har lagat matlådor idag dock, typ det enda vettiga vi gjort :)

Igår var vi på Hälsomässan och Vintermässan på dagen. Riktigt kul faktiskt, fick träffa lite folk från Vårruset också så det var skoj :) Fick med mig ett par fantastiska strumpor från en tävling på vintermässan, haha!


Snyggare strumpor får man leta efter!

Imorgon är det jobb på schemat igen. Jobbar vara fyra dagar den här veckan dock, hur skönt som helst :) Ska ha en gruppträff imorgon som jag inte har särskilt bra koll på tyvärr, men det ska nog lösa sig.. Med lite hjälp av mina kollegor så ska jag väl lösa det där :)

Nu är fryskartong Solsidan, söndagens höjdpunkt :D

Fredagsmys

Idag är det fredag, jag har jobbat färdigt och har en ledig helg framför mig. Underbart! Imorgon är planen att vi ska iväg på Allt för hälsan-mässan en sväng, och sen ge oss på en utgång. Det var hundra år sen, och nu är det sista helgen Helena bor hos mig så då får vi passa på :)

Har varit tokseg hela dagen idag, men nu har jag äntligen pallrat mig upp på gamla trotjänaren Träningscykeln en sväng för att få svettas lite innan jag intar kvällens soffläge. Bättre än inget :)




Nu är det dags!

Idag bokade jag in mig på Pittsburgh maraton. Nu ska det banne mig bli av! Har ju sagt att jag ska springa ett maraton innan jag fyller 30, och nu orkar jag inte vänta längre. 4 maj ska jag stå där på startlinjen i mitt älskade Pittsburgh. Låt träningen börja!




Bästa Bruno Mars

Vilken konsert igår! Han är så sjukt bra min älskade Bruno Mars! Jag har nu en helt annan förståelse för alla tonårstjejer och deras hysteri kring sina idoler. Jag har aldrig haft nån sån där superidol förut, men Bruno har nog blivit en sån, haha. Helt fantastiskt var det i alla fall så det kan jag leva på länge.




Har varit en bra måndag idag också. Började dagen med en löprunda, och då var ju till och med solen framme så det var riktigt skönt. Sen har jag jobbat, och måndag betyder ju gensam träning på jobbet så jag sportade mina nya träningstights som jag köpte i Barcelona.


Supersnabba, jag älskar dom :) Ikväll har jag och Helena varit ute på långpromenad också. Superskönt! Nu är det slappkväll i soffan som gäller. Öppnar imorgon så blir till att komma i säng i tid ikväll. Inte för att jag brukar ha problem med det men 8-)

Grå men bra söndag

Imorse var det så dimmigt ute att jag knappt såg ut genom fönstret. Kändes sådär lagom mysigt att kliva upp ur sängen då, men jag hade inget val. Har jobbat idag, men det har gått bra Har varit mycket folk så jag har haft sällskap hela dagen =)
 
Nu har jag precis kommit hem. Tänkte få i mig lite kunch nu och sen ska jag ta och köra en städomgång här hemma tror jag bestämt. Helena kommer hem om ett tag och då är planen en löprunda. Ikväll blir det middag på Vapiano som uppladdning inför Bruno Mars konsert i Globen. Jag har höga förväntningar på konserten och jag har en känsla av att det här kommer bli en helt fantastisk söndag! =D

Familjedag

Igår kväll tog jag och Josefine för en gångs skull oss ut i Stockholms nattliv. Det blev en kväll på Lokal med en massa skitsnack och en och annan drink. En lugn men väldigt trevlig kväll. Den har dock resulterat i att jag varit lite trött idag vilket i sin tur gör att jag känner mig som tant Agda 75 år, haha. Så är det!

Idag har jag umgåtts med familjen hela dagen. Började dagen hemma hos brorsan. Fick kramas lite med favvo-Max också :) Åkte hem till päronen vid lunch sen och har hängt där resten av dagen. Jag och min far har fixat på vinterdäcken på min bil och försökt hitta en enkel lösning på problemet att min tuta slutat fungera. Det första gick bra, det andra mindre bra...


Passade på att tejpa fast regskylten också. Silvertejp är en fantastisk uppfinning!

Ska upp och jobba imorgon bitti så nu ska tant Agdafaktiskt checka ut för idag och gå och lägga sig. Så det så.

Fredag!

Igår var jag och Linn på musikal. Vi såg Priscilla på Göta Lejon. Den var riktigt bra, mycket fart och fläkt :) Hade en mysig eftermiddag på stan innan dess, strosade runt i affärer och käkade sen middag innan det var dags för musikalen.


Idag började jag fredagen med en löprunda. Jag har nån slags tanke om att försöka vara lite hälsosam fram till jul nu, känner att det skulle kunna behövas. Vi får väl se hur länge det håller :P Jag jobbar idag också, men börjar inte förrän 10.30, så jag fördriver morgonen i soffan framför Nyhetsmorgon nu. Dom skulle stänga av vattnet här hemma idag igen, så jag var tvungen att hinna gå ut och springa och hinna hem och duscha innan 9. Idag stänger dom bara av varmvattnet dock så jag borde kunna gå på toa och så idag åtminstone.

Ikväll blir det eventuellt ett litet gästspel ute i Stockholms nattliv. Eller natt och natt, blir inte så sent eftersom jag ska köra bil imorgon bitti, men ändå. En liten sväng kan ju vara trevligt :)

RSS 2.0